Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
601
601

Яку допомогу отримують ветерани війни у Нікополі (відео)

Яку допомогу отримують ветерани війни у Нікополі (відео)

Яку допомогу отримують ветерани війни у Нікополі, розповіли у пресслужби Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews.

Для вирішення проблем військовослужбовців та членів їх родин у Нікополі реалізовано ряд важливих проєктів.

Так, з грудня минулого року у Нікополі розпочав свою роботу сервісний офіс у справах ветеранів.

Кожен випадок, з якими до нас звертаються ветерани, військовослужбовці, члени їх родин, унікальний. Тому що у кожного свої проблеми, свої питання, які потребують вирішення – зазначила Тетяна Шпакова, начальник відділу сервісного офісу

За два місяці роботи до сервісного офісу звернулося більше 50 осіб. Основні питання – це:

  • Отримання статусу учасника бойових дій,
  • Реабілітація та лікування,
  • Отримання пільг та компенсацій,
  • Юридичне консультування тощо.

Ветеран Олександр Куксенко вважає, що відкриття такого центру – це дуже добре. Адже коли військовослужбовці повертаються до цивільного життя, вони можуть бути розгубленими і дезорієнтованими. А такі організації допомагають адаптуватися, все швидко і правильно оформити.

Розуміючи важливість адаптації ветеранів війни до цивільного життя, нікопольське громадське об’єднання «Козацький набат» за підтримки Нікопольської міської ради та німецьких благодійників, вигравши грант, з кінця минулого року реалізують проєкт соціально-психологічної підтримки ветеранів.

Ветерани повинні мати такі простори, де б вони могли спілкуватися, зустрічатися з друзями… І де б вони могли отримати кваліфікаційну психологічну і юридичну допомогу. Наша задача – створити умови для того, щоб наші відвідувачі мали можливість просто жити, як жили до цієї пекельної війни, – розповіла керівниця ГО Ольга Пастушок

Наразі проєкт реінтеграції ветеранів та ветеранок війни і членів їх сімей налічує шість програм освітнього, психологічного та професійного напрямків, які вже охопили своїми послугами більше 300 осіб.

На думку дружини ветерана Оксани Гончарук, послуги надаються ненав’язливо. А люди, які працюють з військовими, справді хочуть допомогти.

Всі курси проєкту пишуться під керівництвом високопрофесійних лекторів з Європи.

Якщо ви ветеран або член родини військовослужбовця і вам потрібна допомога, звертайтесь за телефонами, вказаними нижче.

Яку допомогу отримують ветерани війни у Нікополі

Детальніше – в сюжеті НМР.

Яку допомогу отримують ветерани війни у Нікополі: відео

Ще новини Нікополя: “Не треба питати, як воно там?” – ветеран з Нікополя розповів Forbes про повернення до цивільного життя

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×