Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7450
7450

«Хлопці, помстіться за Миколу, за Нікополь»: про вбитого вчора у Нікополі чоловіка розповів волонтер

«Хлопці, помстіться за Миколу, за Нікополь»: про вбитого вчора у Нікополі чоловіка розповів волонтер

Про вбитого вчора у Нікополі чоловіка розповів волонтер. Він просить Захисників помститися за чергову невинну людину, життя якої обірвали росіяни. А також в цілому за Нікополь, який щоденно під обстрілами вже більше 20 місяців…

Як повідомлялося раніше, у Нікополі 27 березня від ворожого обстрілу загинув 55-річний чоловік. Його ім’я назвав волонтер Олександр Бєлов і розповів про життя чоловіка та обставини його смерті, передає Nikopolnews.

Вбитого нікопольця звали Микола Зіпа.

Дзвінок від сусідів Миколи Зіпи: «Саша, Микола сьогодні загинув… Вдень був обстріл нашої вулиці, на жаль, в цей час Микола сидів біля свого двору… Прилетіло напроти, до сусідів… Осколок від снаряду пробив йому  грудину, він помер на місці…» – розповів Олександр

Він каже, що там, де мешкав Микола,  майже нікого не залишилось, всі виїхали у більш безпечні місця. А Микола не хотів нікуди виїждити, казав постійно:

– Саня, кому я потрібен зі своєю хворобою…

Олександр згадує, що познайомився з Миколою у 2022 році,  коли привіз йому восени перші дрова, щоб він міг готувати їжу та зігріти помешкання. На той час у нього в будинку було тільки пічне опалення, а газу ніколи не було… І взимку, і влітку готував на цій пічці. Електропостачання теж не було, тому що після смерті батьків він не вступив у спадок.

У 2021 році Микола захворів, виявили онкологію – пухлина мозку.

У 2022 році отримав статус інваліда 3 групи. Отримував пенсію  у розмірі 2500 грн. Йому цих коштів постійно не вистачало. Важко було пересуватися, ходив тільки за допомогою палиць.

Намагався самостійно ходити у магазин та шукав по вулицях якісь гілки, щоб можна було приготувати їжу… Щось допомагали сусіди.

Мобільного зв’язку у чоловіка не було… Соціально йому було дуже важко.

Тому я намагався йому якось допомогти необхідним. Дякую Людям, які на той час підтримали моє прохання про допомогу Миколі. Хлопці з АРТ підрозділів, у мене до вас прохання, відправте, будь ласка, подарунки пі…арам…” ЗА МИКОЛУ ЗІПА “, ” ЗА НІКОПОЛЬ”  – написав волонтер Олександр Бєлов

Зіпа Микола Володимирович 18.12.1968 – 27.03.2024, ще один нікополець, вбитий росіянами 

«Хлопці, помстіться за Миколу, за Нікополь»: про вбитого вчора у Нікополі чоловіка розповів волонтер

Ще новини Нікополя: Лікарі з Нікополя видали книгу «Підсвідомість в нас чи ми в підсвідомості»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×