Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
970
970

Який запас води потрібно мати нікопольцям завжди і що робити, коли зникли світло і вода

Який запас води потрібно мати нікопольцям завжди і що робити, коли зникли світло і вода

Який запас води потрібно мати нікопольцям і що робити, коли зникло світло, а відповідно і водопостачання, розповіли у місцевому водоканалі, передає Nikopolnews.

У водоканалі наголошують на необхідності ЗАВЖДИ мати запас води. Адже ворог продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі України. У разі аварійних та планових відключень потрібно мати запас води та їжі на кожного члена родини, щонайманше на 72 годин.

Оскільки Нікополь теж є частиною енергосистеми України, не виключені перебої з електропостачанням навіть за відсутності ворожих ударів регіоні.

Який запас води потрібно мати нікопольцям

Для прикладу, одній дорослій людині на добу потрібно:

  • 3 літри питної води (включно з рідиною, яку споживаємо з їжею);
  • 10-12 літрів для гігієни та для приготування їжі.

Також необхідно мати й технічну воду в запасі: для миття посуду, змиву унітаза тощо. Спеціалісти рекомендують розраховувати запас води відповідно до кількості всіх членів родини, щонайманше на 72 годин.

Що робити, коли зникло світло і вода відповідно

  • Не панікувати і не обривати телефонні лінії диспетчерів! При аварійних ситуаціях відповідні служби одразу будуть поінформовані і візьмуться за відновлення мереж.
  • Необхідно обмежити використання каналізації. Користування туалетом має бути груповим – не потрібно спускати воду з бачка щоразу.
  • Для харчування використовувати одноразовий посуд.
  • Для санітарно-гігієнічних потреб використовувати одноразові вологі серветки.

 

Важливо! У водоканалі нагадують, що викидати вологі серветки у каналізацію суворо заборонено

 

У випадку перебою з електроенергією постачання води може бути заблокованим, тому надзвичайно важливо мати запас води повсякчас. Закликаємо вас подбати про всі перераховані заходи вже зараз, – йдеться у повідомленні адміністрації КП “НІКОПОЛЬВОДОКАНАЛ”

Ще новини Нікополя:

Читайте також:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×