Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
270
270

«Ходять як на роботу»: у селах на Нікопольщині «господарюють» дикі лисиці

«Ходять як на роботу»: у селах на Нікопольщині «господарюють» дикі лисиці

У селах на Нікопольщині «господарюють» дикі лисиці. Зокрема, про таку ситуацію повідомляють у Томаківській громаді, де, нагадаємо, зафіксували випадок сказу.

Про складну ситуацію з лисицями розповіла мешканка Преображенської громади Любов Жук. Вона просить компетентні органи вжити необхідних заходів, передає Nikopolnews.

За словами Любові Жук, лисиці зовсім втратили страх і регулярно навідуються до домогосподарств. Крадуть свійську птицю та можуть розносити інфекції.

Прошу Комісію, Ветслужбу і Мисливське угрупування, звернути на факт великої кількості лисиць, які вже не бояться людей і собак та “господарюють” в домоволодіннях мешканців Преображенської громади. І головне, що не можна дочекатися рішення протягом двох останніх років про відстріл рудих. А тим часом вони забирають домашню птицю і розносять інфекцію. Якось так… і як уникати контакту з дикими тваринами…- написала Любов Жук у коментарі до допису про сказ у Томаківській громаді

Вона оприлюднила фото очевидно мертвої лисиці.

«Ходять як на роботу»: у селах на Нікопольщині «господарюють» дикі лисиці

«Ходять як на роботу»: у селах на Нікопольщині «господарюють» дикі лисиці

Ще одна мешканка громади Леся Рядчик розповіла, що аналогічна ситуація і в Михайлівці.

Така ситуація і в Михайлівці. Вже не знаємо, що робити з цими лисицями. Ходять щодня як на роботу, – написала вона

«Ходять як на роботу»: у селах на Нікопольщині «господарюють» дикі лисиці

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на території села Кисличувата Томаківської громади виявлений випадок захворювання кота  на сказ, що підтверджується результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу взятого у тварини.

У зв’язку з цим 29 березня 2024 року проведено засідання комісії місцевої державної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Томаківської селищної ради.

Для недопущення поширення захворювання комісією вирішено оголосити неблагополучний осередок зі сказу та ввести карантинні обмеження з 29.03. – 29.05.02024 року на таких вулицях:

  • частина вул. Комишуватської, з буд. № 15 по № 39;
  • частина вул. Чкалова з буд. № 91 по № 125.

На вищезазначених вулицях буде проводиться вакцинація проти сказу домашніх м’ясоїдних тварин.

Всі бажаючі також можуть щепити своїх тварин.

Заборонено виводити собак, вивозити собак, котів і диких тварин за межі населеного пункту.

Власників тварин просять віднестися з порозумінням до обмежень та сприяти у проведені вакцинації. Адже сказ — це особливо небезпечна інфекційна хвороба, до якої сприйнятливі всі теплокровні тварини: домашні, сільськогосподарські, дикі і людина, що викликається нейротропним вірусом і характеризується ураженням нервової системи,  та в разі відсутності лікування закінчується летально.

Також: У Червоногригорівській громаді виявлено сказ у домашньої тварини: введено карантин

Ще новини Нікопольщини: У селах на Нікопольщині катастрофічна ситуація з сімейними лікарями

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×