Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
483
483

У селах на Нікопольщині катастрофічна ситуація з сімейними лікарями

На Нікопольщині катастрофічна ситуація з сімейними лікарями

На Нікопольщині катастрофічна ситуація з сімейними лікарями. Зокрема, про таку проблему заявляють у Покровській громаді.

Про це говорили на черговому засідання 44 сесії депутатів VIII скликання Покровської сільської ради, яка відбулася 20 березня, передає Nikopolnews. Засідання пройшло під головуванням виконуючої обов’язки сільського голови Валентини Мостики. відбулось чергове засідання 44 сесії депутатів VIII скликання Покровської сільської ради.

Під час засідання депутати розглянули близько 22 питання порядку денного. Зокрема, було заслухано звіт про роботу директора та про діяльність КП Нікопольська лікарня ПСР» за період 2021-2023 роки Андрія Палоша, та прийнято до відома.

На Нікопольщині катастрофічна ситуація з сімейними лікарями

Загалом депутати високо оцінили роботу директора КП Нікопольська лікарня ПСР», та побажали подальшого успіху.

Також дійшли згоди про виїзд лікарів Нікопольської лікарні до населених пунктів громади. Які саме лікарі, де і коли буде проводитися прийом хворих буде повідомлятися населенню додатково. Але на період, поки у громаді відсутні сімейні лікарі, будуть задіяні різнопрофільні лікарі Нікопольської лікарні Покровської сільської ради для надання консультацій мешканцям різних сіл нашої громади.

Робота з пошуку та залучення лікарів сімейної медицини не вщухає. Про це повідомила директор КНП «Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Покровської сільської ради Віта Матюк. Вона особисто відвідала та зверталася до деканатів медичних вишів нашого регіону з питанням можливості направлення в нашу громаду молодих медичних працівників, про це вона повідомила депутатів.

Але статистика така, що молодь не хоче працювати у селі. А іще гірше те, що вони виїжджають за кордон і виникає дефіцит лікарів, – кажуть у громаді

Про що ще говорили на сесії у Покровському

На Нікопольщині катастрофічна ситуація з сімейними лікарями

Перепалки виникли під час голосування за перейменування вулиць у деяких населених пунктах. Рішення по цьому питанню прийнято частково, та буде доопрацьовано.

Також депутати своїм волевиявленням затвердили «Положення про надання одноразової матеріальної допомоги для участі в Олімпійських, Параолімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх іграх та універсіадах, чемпіонатах світу та Європи; Кубках світу та Європи» нашим спортсменам із розрахунку 60000 гривень на 1 учасника, що значно полегшить навантаження на батьків дітей-спортсменів. Адже відомо, що такі змагання потребують немалих затрат і зазвичай левова частина лягала на гаманці батьків. Таким рішенням зазначена сума повністю покриває усі затрати учасника.

На Нікопольщині катастрофічна ситуація з сімейними лікарями

Ще новини Нікополя і району: У Томаківській громаді шукають патронатних батьків: які умови і зарплата

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×