Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
953
953

«Відстрілялись, пішли обідати – ми садимо»: як на Нікопольщині під звуки вибухів проходять весняні роботи на городах

як на Нікопольщині під звуки вибухів проходять весняні роботи на городах

Цього року, як і минулого на Нікопольщині під звуки вибухів проходять весняні роботи на городах. Люди сподіваються, що літо буде дощовим.

Про це йдеться в сюжеті журналістів телеканалу «Інтер», передає Nikopolnews.

Село Вищетарасівка розташоване на березі обміліло Ковського водосховища. Воно щодня чує звуки вибухів, а городи людей – у прямій видимості ворога. Але попри складну безпекову ситуацію люди садять городи і сподіваються зібрати врожай.

З самого ранку на городі порається пані Лариса. Коли лунали вибухи, жінка  ховалася. Поки армія рф зробила перерву – вийшла на грядки. Вона вже засадила цибулею великий шматок свого городу. Збирається пересаджувати кущівочку. Пані Наталя говорить, що попри обстріли життя у селі продовжується.

22

У селі Вищетарасівка городи вже посаджені. Зовсім скоро буде сходити картопля. Майже 50 соток бульби висадив і чоловік, на ім’я Юрій. На його город прилітали ворожі снаряди. За словами чоловіка, тоді до рук вони брали сапочку, пересаджували картоплю і вона далі росла.

1

Майже два роки армія рф обстрілює Нікопольщину з тимчасового окупованого лівобережжя. Люди говорять, що в минулому році, обстріли були меншими. Зараз ворог застосовує артилерію і дрони-камікадзе.  Їх окупанти запускають до десятка на день по селу Вищетарасівка.

На Нікопольщині під звуки вибухів проходять весняні роботи на городах

 

«Скільки вони там стрельнуть, разів 10 – і все у них обід. Пішли обідати, ми садимо. Постріляли перед вечерею, пішли вечеряти. Ми знову садимо. і так кожний день. – Чому не виїжджаєте? Що Вас змушує? – А куди нам їхати? Хто нас жде. Тут все своє і собака моя. Він не кусається, але обстрілів боїться. Перший у погріб біжить», говорить місцевий житель Юрій.

222

Як говорить староста села Олександр Сівак,  у селі майже 20% будинків дуже сильно постраждали від обстрілів. Російське залізяччя дуже сильно пошкодило приватні будинки Але люди все одно заорали та заволочили городи.

Насіння городини мешканцям Вищетарасівки роздають благодійники. Серед тих, хто отримав насіння і багатодітна матір, на ім’я Наталя. Жінка має понад 10 соток городини. Говорить, що саджати треба більше. Але всього не накупишся.

34534563у

«Зекономить бюджет – то точно, тому що дають, і дякую, на скільки не скажу, чесно, бо ціни ростуть кожну хвилину», каже Наталя.

Мешканці села Вищетарасівка сподіваються на дощове літо. Вони говорять, що після того, як обміліло Каховське водосховище у спекотні дні бувають перебої з водою, а тому і з поливом.  А ще запрошують всіх охочих на полуницю. На Нікопольщині вона особливо смачна.

 

Ще новини Нікопольщини: Ранок 30 березня на Нікопольщині розпочався з вибухів – Євген Євтушенко

Читайте також:  Без демобілізації: новий закон про мобілізацію ухвалено комітетом – основні зміни і положення

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×