Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
111
111

«Моє місто – моя доля…»: Володимир Котов розповів про рідний Марганець

Марганець

Почесний громадянин міста Марганець Володимир Котов розповів про своє життя у рідному місті. Він очолює міське об’єднання Української спілки в’язнів-жертв нацизму, передає Nikopolnews

«Усе своє життя я намагаюся допомагати людям, адже будь-яка добра справа обов’язково повернеться до тебе», говорить чоловік

Так розпорядилася доля і час, що народився Володимир Котов у 1943 році, в місті Дюссельдорф в фашистській неволі. Батьків його було силоміць вивезено до Німеччини. Коли 6 лютого 1944 року було визволено Марганець, і перед тим, як відступали німецькі загарбники, з міста було вивезено у рабство до Німеччини більше 14,5 тисяч людей. Така історія, яку ми повинні пам’ятати! А життя героя мого нарису йшло далі…

Родина у 50-х роках повернулася в Україну. Школа. Армія. Праця електромонтером в ЦМП «МГЗК».

«Володимир Котов досить різнопланова особистість. За плечима Криворізький гірничо-рудний та Запорізький машинобудівний інститути. Має дипломи соціолога та соціального психолога. Саме ці знання та добре вміння контактувати з людьми, бажання тримати руку на пульсі сьогодення призвело до початку його журналістської діяльності. Він працював в газеті ”Шахтар Марганця”, а згодом, з 1996 по 2006 роки став засновником, редактором та видавцем міської приватної газети «Марганчанка», кажуть у міській раді.

Володимир Котов розповів про рідний Марганець

Марганець

З 2000 року Володимир Вікторович очолює міське об’єднання Української спілки в’язнів-жертв нацизму (УСВЖН). Сьогодні ці люди, які перенесли страшні за масштабами злочини в період панування 3-го Рейху і зазнали масових депортацій – завжди у полі зору Володимира Котова.

«У нашому місті таких людей 13, найстаршому з них, колишньому в’язню концтабору Нойєнгамме 97 років.Спільно з обласною організацією ми вийшли на представників Німеччини, домовились про надання членам нашого об’єднання грошової та матеріальної підтримки», розповідає Володимир Вікторович.

Війну росії в Україні, ці сивочолі люди сприйняли особливо близько до серця. Представники міського відділення УСВЖН на прохання однієї з військових частин області закупили необхідні для них медикаменти майже на 10 тисяч грн, за що отримали почесну Подяку.

«Хочеться зробити більше для людей доброго та пам’ятного. Адже ці люди є історією нашого Марганця, історією нашої країни!», говорить чоловік.

Все своє життя Володимир Котов, як журналіст, писав та сприяв до написання та видання книг місцевих авторів. Підготував більше десятка методичних розробок, а у 2013 році завершив особисту пошуково-дослідницьку роботу про пам’ятники жертвам нацизму в Україні. Він дуже любить своє місто.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×