Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
956
956

Люди намагаються економити воду: як живе Марганець під обстрілами та без централізованого водопостачання

Люди намагаються економити воду: як живе Марганець під обстрілами та без централізованого водопостачання

Як живе Марганець під обстрілами та без централізованого водопостачання, розповіли журналісти телеканалу «Дніпро ТВ». Повідомляє Nikopolnews.

Понад 200 тисяч жителів Нікопольського району залишилися без централізованого водопостачання. Це мешканці восьми громад, які брали воду із Каховського водосховища. Аби забезпечити людей водою, її везуть у район залізницею, водовозами та використовують запаси із місцевих водоканалів. У Марганці, зокрема, міська влада організувала 71 точку видачі питної води та пробурила сім свердловин.

«В кранах води ще немає. Очікуємо. Нам сказали, що після 15 серпня очікуємо технічну воду», – розповідаю місцева мешканка, на ім’я Алла.

До бочки з водою жінка ходить через день. Аліна каже, що в середньому їй потрібно мінімум 20 літрів води. Вона розповідає, хоч вода і безкоштовна й по місту вона є, мешканці намагаються її економити, аби вистачало всім.

Чоловік Віталій розповідає, що йому для забезпечення родини технічною водою, ходити до діжок доводиться щонайменше раз на день. В середньому набирає близько 70 літрів. Чоловік каже: хоч і складно, некомфортно, але справляються.

Міська влада з перших днів після підриву ГЕС зайнялася питанням забезпечення водою тамтешніх мешканців.

«Наразі встановлено 71 пункт видачі води. Просвердлено 7 свердловин. Встановлено 2 системи доочистки води – можна брати питну воду. Наразі ми працюємо над забезпеченням технічною водою міста», розповів секретар міської ради Анатолій Деркач.

Місто Марганець знаходиться в радіусі дії ворожої артилерії, тож час від часу сюди прилітає. Звісно, в кращих традиціях рашистів – по мирному населенню.

«У нас пошкоджено близько тисячі приватних будинків. І приблизно тисяча квартир у багатоквартирних будинках. Також у нас пошкоджені школи, садочки, комунальні підприємства, бібліотеки, клуби … », додав Анатолій Деркач.

Детальніше дивіться у відео нижче.

Як живе Марганець під обстрілами: відео

Люди намагаються економити воду: як живе Марганець під обстрілами та без централізованого водопостачання
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×