Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1476
1476

Обстріли Нікопольщини, початок опалювального сезону та реконструкція гуртожитку: ключові події області за тиждень

Нікопольщини

На Дніпропетровщини продовжуються обстріли Нікопольщини. Про це під час брифінгу в ОВА розповів заступник начальника ОВА Максим Беспальчук, передає Nikopolnews.

Протягом тижня, що минув, область понесла втрати через атаки російської армії. Загалом загинули троє людей. Ще шестеро – постраждали.

«Воювати з мирними – така незмінна тактика ворога. Він бив ракетами, артилерією, дронами. Поцілив по Дніпровському, Нікопольському, Синельниківському районах, Павлограду та Кривому Рогу», розповів заступник очільника області.

В результаті чого понівечені житлові будинки, об’єкти інфраструктури та приватне підприємство, готель, гімназія, клуб, сонячні панелі.

2

Проте на Дніпропетровщині вже запустили 96 котелень. Почали подачу тепла, зокрема, у Дніпрі, Кривому Розі, Вільногірську, Покрові, Синельниковому, Тернівці.

«Коли саме вмикати опалення, визначає влада на місцях. Технічно до цього регіон готовий на 100%. Вже подали тепло до деяких шкіл, дитсадків, лікарень та житлових будинків», пояснив Максим Беспальчук

За його словами що одна з німецьких компаній зацікавлена у зведенні заводу для виробництва будматеріалів в Україні. Для цього розглядає й Дніпропетровщину.

Обстріли Нікопольщини, початок опалювального сезону та реконструкція гуртожитку

1

«Іноземні партнери попросили допомоги. Найперше – знайти підходящу локацію. Звичайно, ми максимально оперативно опрацюємо ці питання. Представники громад запропонують варіанти ділянок, які підходять під будівництво, – сказав він. – Такі проєкти – це відновлення країни, нові робочі місця. А ще – інвестиції в нашу економіку. Тому всіляко сприятимемо партнерам у втіленні задуму».

А у Павлограді реконструюють гуртожиток для переселенців. На це отримали майже 115 млн грн.

«Вже готова проєктно-кошторисна документація. Формується пакет документів на виконання робіт та проходження експертизи. А ще у планах оновити водозабір. На ці роботи отримали понад 65 млн грн. Завершується розробка проєкту – він має бути готовий в листопаді», додав Максим Беспальчук.

 

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу