Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
21829
21829

«Паніку має викликати їх відсутність» – голова Нікопольської РВА про гучні звуки, які лякають мешканців

«Паніку має викликати їх відсутність» - голова Нікопольської РВА про гучні звуки, які лякають мешканців

Голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко прокоментував звуки бою, які останнім часом все частіше чують мешканці району і які лякають громадян. Роз’яснення Євтушенко оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Nikopolnews.

Євген Євтушенко пояснив, що використання артилерії створює два види звуків: перший – під час залпу, коли установка посилає боєприпас до цілі, другий – під час вибуху при ураженні цілі.

Те, що бентежить вас, в більшості випадків – звуки залпу, а не звуки вибуху – запевнив голова РВА.

Окрім того, за його словами, в умовах забудови, особливо міської, звукова хвиля декілька раз відбивається від будівель, що створює ілюзію декількох звуків замість одного та змінює його напрямок.

У зв’язку з тим, що більшість з вас не розрізняє звуки залпів та звуки вибухів і вводиться в оману багаторазовим відбиттям звукової хвилі від будівель –  виникає враження, що бойові дії поруч. Насправді, це не так. Бойові дії тривають за межами території району на достатньо великій відстані, – сказав Євген Євтушенко.

В наших реаліях паніку повинні викликати не звуки роботи нашої артилерії, а їх відсутність, – додав голова РВА.

Він також запевнив, що в іншому в районі все без змін. Техніки та живої сили окупантів на території немає.

Працюємо разом з органами місцевого самоврядування та великим бізнесом, тренуємось, спілкуємось з волонтерами, укріплюємо захист своєї території, – розповів голова Нікопольської районної військової адміністрації.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на території Нововоронцовської громади на Херсонщині, яка межує з Дніпропетровщиною, сьогодні тривали важкі бої. Окупанти намагалися взяти Осокорівку, але були розбиті і відступили.

«Звуки бою ніби поруч, але це не так»: про ситуацію у Нікопольському районі розповів голова РВА

«Спокійно, але гучно» — Євген Євтушенко про ніч у Нікопольському районі 25 квітня

Переселенців у Нікопольському районі просять їхати далі — ВІДЕО

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×