Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2035
2035

«Донька загинула на очах у матері» – 5 бригад ЕМД рятували поранених у Марганці під час обстрілу

«Донька загинула на очах у матері» - 5 бригад ЕМД рятували поранених у Марганці під час обстрілу

5 бригад ЕМД рятували поранених у Марганці під час обстрілу. Медики поділилися подробицями того страшного дня. Інформацію оприлюднила фельдшер Валентина Марченко, передає Nikopolnews.

Валентина Марченко розповіла, що в післяобідню пору 15 березня 2023 року російські окупанти з лівого берега Каховського водосховища почали черговий обстріл прибережної території на правому боці Дніпра. Через кожну хвилину-дві гатили із ствольної артилерії по середмістю м. Марганця, почали розбивати та пошкоджувати житлові будинки містян, снарядом зробили вирву посеред дитячого майданчика, вибуховою хвилею повибивали всі вікна в багатоквартирних будинках, розташованих навколо майданчика.

Оскільки це був білий день, деякі люди, які займалися своїми справами та не встигли сховатися в укриття, потрапили під град снарядів та осколків. Постраждали семеро осіб, – каже медик

За словами Валентини Марченко, в центральну оперативну диспетчерську Комунального підприємства «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ та МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» почали поступати виклики з причиною – опіки/вибухи, які в цю ж хвилину були передані на бригади ЕМД м. Марганця та смт. Червоногригорівки. На виклики негайно виїхали 5 бригад.

На жаль двох потерпілих жінок 57 та 62 років врятувати не вдалося. 4-х постраждалих – трьох жінок – 38, 67 та 84 років і одного 66-літнього чоловіка госпіталізовано з різними пораненнями в Марганецьку міську лікарню. З пораненими працювали бригади м. Марганця. Бригаді смт Червоногригорівки, яка прибула на виклик трохи пізніше довелося попрацювати з потерпілою 83-літньою жінкою, яка, хоч і не потрапила безпосередньо під обстріл, постраждала також дуже важко – у неї на очах загинула 62-літня донька і важко травмувало 66-річного зятя – у нього ампутувало осколком праву кисть та поранило стегно.

«Донька загинула на очах у матері» - 5 бригад ЕМД рятували поранених у Марганці під час обстрілу

На фото бригада смт. Червоногригорівки – Мацан Валентина та Сухомлій Юрій.

Хочеться відмітити, що вся зміна Марганецької підстанції ЕМД працювала на порятунок постраждалих марганчан на одному диханні, на одному пориві, без нарікань, не дивлячись на загрозу артобстрілу, негайно виїхали на виклики, швидко та якісно надали допомогу пораненим та доставили їх в стаціонар для подальшого лікування, за що всім велика вдячність та повага, – написала медик

На верхньому фото доблесна зміна: верхній ряд справа наліво – Чекотило Олександр, Холодний Костянтин, Ведмідь Юлія, Шевченко Володимир;  нижній ряд – Козюменко Анісія, Сіренко Тетяна, Чередник Тетяна, Іщенко Ірина, Бровко Ольга та Галайда Валентина і ще один водій за кадром – Храбров Сергій.

Ще новини Нікопольщини:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×