Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3186
3186

«Прохання до нікопольців залишити вулиці» – Євген Євтушенко прокоментував свій допис і розповів про різновиди тривог

Тревога и особенно громкие звуки артиллерии – Евгений Евтушенко рассказал о ситуации в Никопольском районе

Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко у своєму відеозверненні надав коментар щодо повітряних тривог і конкретно, щодо вчорашньої ситуації із закликом залишити вулиці. Також він розповів про особливості відзначення 9 травня у Нікополі, передає Nikopolnews.

Нагадаємо, вчора, 6 травня Євген Євтушенко під час сирени оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці допис із закликом до нікопольців залишити вулиці міста. Оскільки раніше таких дописів не спостерігалося, це схвилювало і навіть налякало мешканців Нікополя.

Євген Євтушенко пояснив, чому зробив такий допис.

Він розповів, що є декілька видів тривог для Нікопольського району. Загальнодержавні, загальнообласні і конкретно для Нікопольщини. Коли десь з території росії летить літак, який несе на борту ракети типу «Калібр», в областях України вмикається повітряна тривога і лунає до того часу, поки не стане зрозуміло, в яку точку влучить ракета. На це може піти навіть декілька годин. Для Нікопольщини є ще й інший вид тривоги, про які РВА має попереджати людей. Це тривоги, коли військові отримують інформацію щодо небезпеки, яка стосується конкретного району або конкретного міста.

6 травня така тривога стосувалася міста Нікополь, до того ж, вона наклалася на загальнодержавну тривогу. З відомих причин детальну інформацію дати не можу, – сказав Євген Євтушенко.

Він звернув увагу на те, що мешканці Нікополя і району можуть отримати інформацію про загрозу на окремій території за відсутності загальнообласної тривоги.

Це два різних випадки і дві різні тривоги. При появі загрози для Нікополя, Покрова, Марганця, громад, ми повідомлятимемо про це через всі можливі офіційні канали зв’язку, – підкреслив Євген Євтушенко.

Як у Нікополі відзначатимуть 9 травня

Щодо 9 травня голова РВА сказав наступне:

9 травня ми не святкуємо, це загальнодержавна позиція. У нас буде звичайний робочій понеділок. 8 травня, в День пам’яті та примирення, ми вшануємо жертв Другої світової війни. Пам’ятаємо про заборону використання символіки, яка раніше була символом перемоги у Другій світовій, але тепер спотворена російською пропагандою, що зробила її символом окупації росією прилеглих територій. Комендантська година на цих вихідних та в понеділок залишиться незмінною.

Він розповів також, що об’єктивної інформації про провокації, небезпеки або «нечувані бомбардування» на 9 травня немає.

Давайте не будемо лякати один одного. Якщо виникатимуть загрози, мешканці Нікопольщини будуть обов’язково поінформовані. Якщо інформації з офіційних джерел немає, не звертайте уваги на фейки і плітки, які сіють паніку. Пам’ятайте, що ворог веде інформаційну війну, – попросив Євген Євтушенко.

Також він попросив не влаштовувати на вихідних «гучні шашлики з великою кількістю алкоголю».

Давайте мати повагу до тих, хто на фронті боронить нашу землю.  Дякуючи їм у нас сьогодні не Буча і не Ірпінь. Давайте 8 травня згадаємо Другу світову війну, а 9 травня з вдячністю згадаємо цих людей, – закликав Євген Євтушенко.

Євген Євтушенко прокоментував своє прохання залишити вулиці: відео

Євген Євтушенко прокоментував російський вкид про «мінування і підрив дамби у Марганці»

«Пташки в небі наші, ворога немає» — Євген Євтушенко про ситуацію у Нікопольському районі

Чому нікопольців просили залишити вулиці 6 травня — Олександр Саюк надав роз’яснення

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×