Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
5335
5335

У Червоногригорівці перевірили воду з нового водогону – який результат

У Червоногригорівці перевірили воду з нового водогону – який результат

Як повідомлялося раніше, у Червоногригорівці на Нікопольщині вже здійснили пуск води з нового магістрального водогону. Ця подія сталася 21 червня.

Також Nikopolnews нагадує, що у Червоногригорівській громаді оголосили новий тариф на воду, який буде встановлено. Він зросте і складатиме 55 грн./м.куб. води.

У деяких мешканців виникли сумніви: а чи відрізняється вода з нового водогону від тої, яку майже рік червоногригорівці отримували з річки Ревун? Чи справді вона чиста і пригідна для пиття?

Відповідь скептикам надали в офіційному Телеграм-каналі Червоногригорівської громади. Тут кажуть що провели тест води з нового водогону і порівняли її з водою з річки Ревун.

Як заявляється, на знімках нижче результати тесту води. Один знімок зроблено 18.06.2024 – вода взята з водогону КП “Лиман”, та що з річки Ревун. Друге фото – знову з водогону КП “Лиман”, тільки вода з магістрального водогону 22.06.2024 рік (на той момент минула одна доба промивки).

Результат: вода ще трохи тхне сірководнем, але по солям і мінералам 1353 проти 178! – йдеться у повідомленні

У Червоногригорівці перевірили воду з нового водогону: фото

У Червоногригорівці перевірили воду з нового водогону – який результат

У Червоногригорівці перевірили воду з нового водогону – який результат

Автор повідомлення нагадує, що питною вважається вода з вмістом солей і мінералів до 500 одиниць. Магазинна бутильована вода містить приблизно 200 одиниць. Очищена зворотнім осмосом – 50-100 одиниць.

Тобто, ми зараз маємо в водогоні воду не солону, питну. Але водогін ще має залишки після річки, які промиються тільки з часом (час не відомий). Або така вода з сірководнем йде вже з магістрального можливо, це треба перевірити. Висновок: станом на 13:50 22.06.2024 в крайній точці водогону району “Базар” тиск нормальний, солоність в нормі. І це лише одна доба! – йдеться у повідомленні

Нагадаємо: Марганець готується до запуску магістрального водогону: яким буде тариф на воду

А також:  Стало відомо, який тариф на воду в Покрові планують встановити

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу