Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
381
381

На Дніпропетровщині вдвічі зросла захворюваність на COVID-19

На Дніпропетровщині захворюваність на COVID-19 зросла вдвічі

На Дніпропетровщині захворюваність на COVID-19 зросла вдвічі. За минулий тиждень в області зареєстрували 400 випадків зараження.

Про це розповіла представниця Дніпропетровського обласного центру контролю і профілактики хвороб Галина Шамичкова, передає Nikopolnews.

Вона зазначила, що COVID-19 перейшов до категорії сезонних захворювань на рівні з грипом та іншими респіраторними вірусними інфекціями. Для профілактики необхідно зробити щеплення.

«Наразі орієнтують на те що треба проводити щеплення особам які мають супутні захворювання, старше 60 років. І наразі нас попереджують, що разом щепленнями проти грипу, які також проводяться щорічно треба щеплюватись і проти коронавірусної хвороби, особливо особам, які мають тільки два щеплення. Їм треба ще робити бустер через шість і 12 місяців”, – розповіла Галина Шамичкова.

На Дніпропетровщині вдвічі зросла захворюваність на COVID-19

57f709cba5562106

У 2020 році ВООЗ назвала поширення COVID-19 світовою пандемією. Тоді від коронавірусу помирав кожен 50-й хворий в усіх вікових групах, нині смертність значно скоротилася.

За даними лікарів, загалом за час пандемії у світі через хворобу померло 6,8 млн людей у світі, з них понад 111 тисяч — в Україні.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×