Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8132
8132

На Дніпропетровщині завершили будівництво магістрального водогону – Мустафа Найєм

На Дніпропетровщині завершили будівництво магістрального водогону.

На Дніпропетровщині завершили будівництво магістрального водогону. Його довжина – 155 км.

Про це розповів Мустафа Найєм, передає Nikopolnews.

На третій день після підриву росіянами Каховської ГЕС розпочали будівництво магістрального водогону, аби забезпечити водою Нікопольщину та Криворіжжя. Його створювало Агенство з відновлення за підтримки уряду, місцевих органів та професійних підрядників.

Новий магістральний водогін звели з 9 місяців. Роботи тривали під ворожими обстрілами.

«Агентство почало працювати над проєктом вже в перші дні після підриву Каховської ГЕС. Паралельно з проєктуванням розпочалося будівництво. У різні періоди на будівництві працювало понад 1000 людей та близько 500 одиниць техніки. На початку будівництва головним викликом стала потенційна нестача будівельних матеріалів. Загальна довжина усіх труб склала близько 350 км, проте в Україні знаходилося лише 25% труб необхідної якості і діаметру», пише Мустафа Наєм.

Багато матеріалів привозили з Румунії, Польщі та інших країн світу.Ще однією складністю були насоси. Спочатку їх планували встановити 12-16 насосів. Але через велику кількість перепадів висот їх кількість зросла до 56.

На Дніпропетровщині завершили будівництво магістрального водогону

1690020625 904

«Виробництво таких насосів займає рік-півтора, але завдяки зусиллям всіх гілок влади та команди Агентства, деякі заводи змогли посунути чергу, і насоси були доставлені в Україну більш швидкими темпами», додав Наєм.

За його словами, Криворіжжя вже з водою. Найближчими тижнями воду з магістрального водогону отримають мешканці й інших населених пунктів.

Новини Нікополя і району: «Ми готові зустріти ворога»: як на Дніпропетровщині триває будівництво фортифікаційних споруд

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×