Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
553
553

Система профтехосвіти фактично знищена: Микола Лукашук зустрівся з керівниками ПТУ Дніпропетровщини   

ПТУ Дніпропетровщини 

22 серпня очільник обласної ради Микола Лукашук зустрівся з керівниками ПТУ Дніпропетровщини. Нещодавно всі вони перейшли в підпорядкування обласної ради від Міністерства освіти і науки, передає Nikopolnews.

«Попереднє знайомство з матеріально-технічною базою викликало, мʼяко кажучи, неприємне здивування. Вона не відповідає ані потребам, ані будь-яким сучасним нормам. Що казати, якщо в деяких ПТУ студентів навчають працювати на обладнанні, яке вже років 5 не випускається», пише Микола Лукашук

За його словами, система профтехосвіти зараз фактично знищена. Її треба будувати наново. При цьому створити з неї першу ступінь, з якої випускники будуть йти працювати на заводи ВПК і в промисловий сектор.

ПТУ Дніпропетровщини 

«З хорошого: є кваліфіковані кадри, професійні та досвідчені викладачі. Наша головна мета – зберегти цей кадровий потенціал, оновити профтехосвіту області. Зробити дійсно потужну базу для навчання справжніх професіоналів в Україні», – йдеться в повідомленні.

Більшість закладів потребують ремонту й нового обладнання.

«В першу чергу треба враховувати виклики військового часу. Зараз кожна гривня є надзвичайно важливою. Тож ми не можемо зробити капітальний ремонт у закладі, наприклад, в одній з громад Нікопольського району, який постійно обстрілюється ворогом», пише Микола Лукашук.

ПТУ Дніпропетровщини 

Разом з керівниками закладів він обговорив нагальні питання.

«Попросив скласти перелік нагальних потреб, будемо розглядати їх на депутатській комісії і вирішувати, що і де робити. Можливо, також розглянемо питання обʼєднання деяких навчальних закладів», додав Лукашук.

Микола Лукашук зустрівся з керівниками ПТУ Дніпропетровщини: фото

ПТУ Дніпропетровщини 

ПТУ Дніпропетровщини 

ПТУ Дніпропетровщини 

ПТУ Дніпропетровщини 

ПТУ Дніпропетровщини 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×