Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1573
1573

Росіяни активізували обстріли на кордоні Дніпропетровської і Херсонської областей

Росіяни активізували обстріли на кордоні Дніпропетровської і Херсонської областей

Російські війська активізували обстріли на кордоні Дніпропетровської і Херсонської областей. Про це повідомив 6 травня увечері начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

Орки значно активізували обстріл буквально по всій стокілометровій лінії нашого фронту. І вночі 6 травня, і вдень не було практично жодного населеного пункту на лінії зіткнення, який не був обстріляний. Б’ють як з РСЗВ, так і зі ствольної артилерії, мінометів і навіть танків, – сказав Олександр Вілкул.

За словами Вілкула, більшу активність виявляють також ворожі літаки. Тільки 6 травня їх було збито нашими військами ще три штуки.

Щодо ситуації у Кривому Розі та Криворізькому районі, то вона стабільна і повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією. Лінія бойових зіткнень знаходиться в 50 кілометрах від міста – на території Херсонської області. Продовжується посилення оборони міста на всіх периметрах.

Спроби ворога вести підривну діяльно зсередини успішно присікаються СБУ. В місті проводяться контрдиверсійні заходи.

Криворізьким відділом СБУ затримано агент спецслужб росії, який був «активований» ворогом на початку вторгнення. Задокументовані факти збору їм даних по обороні Маріуполя та проведення фотофіксації оборонних рубежів наших військ на Криворізькому напрямку. Для передачі інформації окупантам він використовував закриті канали зв’язку і конспіративну квартиру. У разі «провалу» агент мав відпрацьовані шляхи евакуації і підготовлений для цього автомобіль. Але йому це не допомогло.

Ще двоє затриманих також вели підривну діяльність. Один робив відеоролики з погрозами життя нашим захисникам і членам їх сімей. Інший агітував у соцмережах за «русский мир».

Нашими спецслужбами встановлено ряд громадян росії і так званої «ДНР», які у складі 11-ї ДШБ орків здійснювали викрадення та катування громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Відділом СБУ виявлено 208 колаборантів. 149 – це жителі Херсонської області, 59 – жителі Луганської області, які надавали агресорам інформацію про розміщення українських військ і іншими способами допомагали ворогам.

Розповів те, що можна, сказана мною інформація узгоджена з Криворізьким відділом СБУ. Але роботи проведено ще більше. Проявляємо пильність, про дійсно підозрілих осіб повідомляйте правоохоронцям. Але без зайвої паніки, – сказав Олександр Вілкул.

Окупанти обстрілюють села на межі Дніпропетровської і Херсонської областей

Обстріли весь день і всю ніч, є жертви, важко поранена дитина – Вілкул про ситуацію на кордоні з Дніпропетровщиною

«ЗСУ здійснюють повзучий наступ» — що відбувається на кордоні з Дніпропетровщиною у Нововоронцовській громаді

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×