Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3129
3129

У Нікопольському районі перевірили якість питної води – який результат

Нікопольському районі

На Дніпропетровщині, зокрема у Нікопольському районі, перевірили якість питної води.

Про це Nikopolnews інформує з посиланням на сайт ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

Державна установа  «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  на період воєнного стану в країні продовжує здійснювати  щоденний лабораторний  контроль якості та безпечності  питної води за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками на території області  в межах  соціально – гігієнічного  моніторингу, йдеться у повідомленні.

Так, за період від 28 квітня до 4 травня на території області відібрали 187 проб води. Цього разу, є відхилення за деякими показниками.

якість питної води

Що знайшли

  • Дніпро та Дніпровський район – у 31 пробі виявили відхилення за показниками смак, присмак, забарвленість, хлороформ, окиснюваність та сухий залишок;
  • Кам’янський район – у 30 пробах виявили відхилення за показниками забарвленість, хлороформ, окиснюватість;
  • Криворізький район – у 12 пробах виявили відхилення за показниками хлороформ та окиснюватість;
  • Нікопольський район – у 15 пробах виявили відхилення за показниками каламутність, хлороформ, сухий залишок;
  • Новомосковський район – у 6 пробах виявили відхилення за показником окиснюваність;
  • Павлоградський район – відхилень немає;
  • Синельниківський район – в 12 пробах виявили відхилення за показниками окиснюваність та сухий залишок.

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби питної  води відповідають встановленим нормативам.

Експерти кажуть, що через весняні паводки погіршилася якість води за показниками смак, присмак, забарвленість та каламутність. Всі інші фізико-хімічні показники  на рівні багаторічних значень, без аномальних змін.

Наразі установа продовжує здійснювати лабораторний контроль якості питної води, що надається населенню області з водозаборів на Каховському водосховищі.

Додатково до планового періодичного контролю та щоденного дослідження якості питної води на час воєнного стану, в населених пунктах, що забезпечуються з Каховського водосховища (Кривий Ріг, Нікополь, Марганець, Апостолово), проводиться лабораторний контроль питної води на виході в мережу з насосно-фільтрувальних станцій Каховського водопровідного комплексу «Кривбасводопостачання», Радушанського водопровідного комплексу на Південному водосховищі  (яке забезпечується водою із Каховського водосховища через канал Дніпро-Кривий Ріг), КП «Покров-водоканал» та  КП «Лиман». Станом на сьогоднішній день погіршення якості води, як по мікробіологічним, так і фізико-хімічним показникам лабораторіями нашої Установи не виявлено, значення показників без аномальних змін, йдеться у повідомленні.

Фахівці радять населенню області вживати лише кип’ячену або питну доочищену фасовану воду для збереження здоров’я і профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

Ще новини Нікопольщини: Ворог здійснив обстріл Нікополя: є поранені

Інші новини України: Військовим на Запоріжжі потрібна допомога – повідомляйте про техніку окупантів у «єВорог»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×