Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3236
3236

Титулована гімнастка з Дніпропетровщини відмовилася від українського громадянства

з Дніпропетровщини

Гімнастка з Дніпропетровщини Меланія Тур більше не представлятиме Україну на міжнародних змаганнях. 18-річна спортсменка вирішила змінити спортивне громадянство і тепер виступатиме за збірну Ізраїлю.

Про це Nikopolnews повідомляє з посиланням на пресслужбу Міжнародної федерації гімнастики та видання Tribuna.com, якому Тур дала коментар.

Чемпіонка Європи з художньої гімнастики Меланія Тур пояснила, що рішення змінити громадянство на ізраїльське було прийнято нею особисто. Юна уродженка Павлограда відмовилася виступати за збірну України.

З 12 травня 2024 року Меланія представлятиме Ізраїль. Наразі її участь у міжнародних змаганнях з гімнастики заморожена.

Дівчина зазначає, що рішення про зміну паспорта було свідомим.

“Це все, що я можу пояснити зараз. Рішення про звільнення зі збірної було особисто моє. Батьки повністю підтримали мене.

Вони, до речі, як і моя 3-річна сестра знаходяться за 150 км від Бахмута і не залишали територію України з початку повномасштабного вторгнення», повідомила Тур.

Меланія Тур

Згодом Тур додала, що слова про Бахмут – це пояснення для тих, хто писав, що її батьки поїхали з нею до Ізраїлю.

Меланія Тур є п’ятиразовою чемпіонкою України серед юніорів та дворазовою чемпіонкою України серед майстрів спорту.

У 2020 році вона виборола золоту медаль у командній першості на чемпіонаті Європи, який відбувся у Києві. Тур є вихованкою Тетяни Григор’євої та Ірини Дерюгіної.

Ще новини Дніпропетровщини: Спортсмени Нікополя завоювали купу призових місць (фото)

Інші новини України: Жорстоке вбивство родини з 4-річною дитиною: банда розстріляла і спалила автівку, а тіла закопали неподалік (фото, відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×