Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
673
673

Ситуація у Криворізькому районі стабільна – Олександр Вілкул

Обстріли весь день і всю ніч, є загибла, важко поранена дитина – Вілкул про ситуацію на кордоні з Дніпропетровщино

Ситуація у Криворізькому районі стабільна і знаходиться під контролем ЗСУ. Про це заявив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул під час вечірнього брифінгу 30 квітня, передає Nikopolnews.

Олександр Вілкул запевняє, що на території Дніпропетровської області та Криворізького району жодного орка немає. Лінія фронту проходить по території Херсонської області

Всі підрозділи ЗСУ, Нацгвардії і Теробороны знаходяться на своїх позиціях і героїчно захищають наше місто і країну. Всі органи влади виконують свої функції і забезпечують життєдіяльність громад. У місті вся інфраструктура працює нормально

Що ж стосується ворожих обстрілів, то  протягом тижня не було жодного спокійного дня. 30 квітня вранці орки знову обстріляли Велику Костромку, Мар’янське і територію Зеленодільської громади. На щастя, ніхто з людей не постраждав

Зазначу, що українська прокуратора повідомила вже про п’ять випадків загибелі через необережне поводженні з боєприпасами. Тому я не перестану повторювати: будьте пильні. Побачили щось незвичне – не чіпайте! Телефонуйте 101 і 102. Зараз вже виросла трава. Ці касетні заряди, які являють собою сріблясті циліндрики п’ять на два – два з половиною сантиметри, їх тепер просто не видно і це смертельно небезпечно. Переміщайтеся тільки по дорогах! – попросив Олександр Вілкул.

Він також розповів, що до Кривого Рога продовжують прибувати біженці. Багато їдуть транзитом, але зараз у місті вже понад 50 тисяч біженців. За добу прибули ще близько тисячі осіб.

Я сьогодні спілкувався з сім’єю, яка дивом вибралася з окупованої російськими військами частини Херсонської області. У них в селі вже два тижні немає світла. П’яні орки безчинствують, розкрили всі магазини і забрали продукти. Навіть пластикові кришки для банок забрали. І більше тижня розповідають людям, що Київ, Харків і вже захоплені Маріуполь, – розповів Вілкул.

Я знаю, що мої брифінги дивляться багато вимушені переселенці. Прошу вас, коли будете зв’язуватися з друзями та родичами на окупованих територіях, обов’язково говоріть їм правду, що українська армія відважно б’ється, що наші війська, навпаки, звільняють території, що дух нашого народу міцний як ніколи і ми обов’язково переможемо, – додав він.

«Напружено, але ситуація контрольована» — Олександр Вілкул про стан справ на підступах до Кривого Рогу

Ворожі війська стримуються на далекому периметрі – Олександр Вілкул про ситуацію в регіоні

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×