Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
389
389

Щоб дитина не залишилася сиротою: у Дніпрі військовому витягнули кулю з мозку

Щоб дитина не залишилася сиротою: у Дніпрі військовому витягнули кулю з мозку

У Дніпрі військовому, що був важко поранений в бою, провели складну операцію – витягнули кулю з мозку. Про свого пацієнта, як завжди, з любов’ю розповідає директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко. А ще – з гордістю говорить про колег, передає Nikopolnews.

За словами Риженка, Захисник Руслан – з Харківської області. Батьки чоловіка померли рано, виховувала рідня. Він добре знає, що таке рости сиротою, і тому відчайдушно бореться за життя – щоб його дитина не розділила з ним таку долю.

Сирітство страшніше кулі, я це пережив… – каже Руслан

На початку повномасштабного вторгнення росії чоловік проживав за 5 кілометрів від ворожого кордону. Вже 24 лютого 2022 року він опинився в окупації. Протягом двох тижнів, оминаючи блокпости, мінні поля, вийшов з окупованої території до своїх. Дістався до першого військкомату та записався добровольцем на фронт.

А 10 квітня цього року отримав важке поранення в голову в Донецькій області… Куля та уламки потиличної кістки залетіли глибоко в головний мозок.

Кращі нейрохірурги Мечникова провели складну операцію за допомогою сучасного нейрохірургічного мікроскопу – видалили кулю та уламки потиличної кістки з голови.

Руслан прийшов до тями, завтра вирушить на реабілітаційне лікування. Постійно згадує про дружину і про дитину. Хоче одного – повернутись додому.

Дякую всім, хто допомагає лікарні Мечникова рятувати приречених. Сьогодні великі слова вдячності міністру Віктору Ляшку, який перший ухвалив поставку до лікарні супернейрохірургічного мікроскопу. Цей сучасний апарат разом з нейрохірургами Мечникова врятував  сотні людських життів, – написав Сергій Риженко

Ще новини Дніпропетровщини: Батько загинув у нього на очах: важкопораненого бійця рятують у Дніпрі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×