Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1202
1202

Ще 7 мільярдів на водогони для Нікопольщини і Криворіжжя – нові цифри озвучив Денис Герман

Ще 7 мільярдів на водогони для Нікопольщини і Криворіжжя – нові цифри озвучив Денис Герман

Ще 7 мільярдів гривень буде виділено на водогони для Нікопольщини і Криворіжжя. Нові цифри озвучив народний депутат від Нікополя і Покрова Денис Герман, передає Nikopolnews.

Бюджетний комітет погодив виділення додаткових 7 млрд грн на будівництво 3 магістральних водогонів у Дніпропетровській області, які забезпечать водою мешканців регіонів, які постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС, – написав Герман 5 вересня на своїй сторінці у Фейсбуці

Денис Герман

Денис Герман

За його словами, на сьогодні, загальний обсяг фінансування на реалізацію експериментального проекту з будівництва 3 магістральних водогонів: Марганець — Нікополь — Покров, р. Інгулець — Південне та Хортиця (ДВС2) — Томаківка — Марганець, протяжністю 144,5 км, складає 8,5 млрд грн (з яких 1,5 млрд грн вже було виділено 8 червня).

1,34 млрд грн від загальної суми спрямовуються на будівництво магістрального водогону Марганець — Нікополь — Покров (протяжність — 40,9 км).

Герман нагадав, що 21 червня 2023 року Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури вже розпочало реалізацію проекту з будівництва магістральних водогонів у Дніпропетровській області. А 21 серпня запрацювала перша гілка водогону на ділянці Інгулець—Кряжеве.

Зазначимо, що раніше про 7 додаткових мільярдів заявляли в Уряді. А тепер, за словами Германа, фінансування затверджує Верховна Рада.

Читайте також: Водогін для Нікопольщини і Криворіжжя будують у три зміни і під обстрілами: коли завершать

Ще новини Нікопольщини: «Вилучати землю і нерухомість»: нардеп від Нікополя Денис Герман подав скандальний законопроєкт – що про це відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×