Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6427
6427

Більшість колаборантів вже не сумніваються, що Енергодар звільнять – Самойдюк про ситуацію у місті

Більшість колаборантів вже не сумнівається, що Енергодар буде звільнено – Самойдюк про ситуацію у місті

Про те, що відбувається в окупованому Енергодарі зараз, розповів заступник мера міста Іван Самойдюк, якого цієї весни визволили з російського полону. Інформацію посадовець надав в ефірі телемарафону Єдині новини, передає Nikopolnews.

Терор продовжується

За словами Івана Самойдюка, продовжується примушення співробітників ЗАЕС до укладання контрактів. Тиск йде постійно і не припиняється. Окупанти не відмовилися від практики репресій і мародерства.

Примушення співробітників до заключення, до підписання контрактів з Росатомом продовжується. Тиск йде постійно і не припиняється. Зменшилась кількість співробітників, яких кидають у підвали в катівні, але так чи інакше, час від часу такі випадки продовжуються. Репресії також продовжуються у місті. Не припиняються обшуки, мародерство. Нам відомі факти, що наші містяни не повернуться, бо їх вбили в катівнях. На сьогодні ми знаємо про десяток таких випадків. Дуже багато людей, про місце знаходження яких досі невідомо, – заявив Самойдюк

Заступник мера зазначив, що полонених росіяни тримають в таких умовах, в яких нормальні люди не тримають навіть тварин. Людськими їх назвеш.

Очікують контрнаступу

Він додав, що кількість зброї, техніки збільшилась як на території самої ЗАЕС, так і поза нею в межах містах і навколо нього. Окупанти побудували значну кількість укріплень, і споруди продовжують будуватися.

У той же час, колаборанти залишають місто. Багато хто вже знайшов житло на території російської федерації. Багато і таких, хто відправив свої сім’ї і переправляють речі.

Більшість колаборантів вже не сумніваються, що Енергодар буде звільнено – сказав посадовець

Скільки зрадників серед місцевих в Енергодарі

Самойдюк навів дані серед деяких категорій населення.

Так, за його словами, з 511 педагогів 11 пішли навчати дітей в школи за російською програмою. Із 224 співробітників органів місцевого самоврядування троє службовців пішли на співпрацю з окупантами. Також серед місцевих мешканців є ті, хто допомагає ворогу переслідувати патріотів – навіть не за гроші, а з власного бажання. Але більшість міста патріотично налаштована.

Отруєння алкоголем

Також Самойдюк розповів і про випадки отруєння населення російським алкоголем.

Два випадки є смертельних. Дуже багато неякісної алкоголю і продукції завозиться. Також дуже багато скарг щодо якості медикаментів, – зазначив він

Детальніше про це дивіться у відео нижче.

Іван Самойдюк про ситуацію в Енергодарі: відео

Репресії продовжуються: заступник мера Енергодара розповів про ситуацію в місті та на ЗАЕСРепресії продовжуються: заступник мера Енергодара розповів про ситуацію в місті та на ЗАЕС

Ще новини Енергодара: «Все надіялася, що нас звільнять» – мешканка Енергодара розповіла про жахи окупації

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×