Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
636
636

Ядерний регулятор України обмежив експлуатацію енергоблоків ЗАЕС

Ядерний регулятор України обмежив експлуатацію енергоблоків ЗАЕС

Ядерний регулятор України обмежив експлуатацію енергоблоків тимчасово окупованої ЗАЕС, – повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

В офіційному повідомленні зазначається, що після проведення наради Держатомрегулювання обмежило дію ліцензій на експлуатацію енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

«Фактично обмежено експлуатацію ЗАЕС на енергетичних рівнях потужності, відтак станція може перебувати тільки в холодному стані й у стані ремонту. На ті два енергоблоки, які наразі у гарячому стані, після їхнього переведення у холодний стан також пошириться ця заборона», – зазначив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін

Він нагадав, що відповідним рішенням Держатомрегулювання з 10 лютого 2023 року обмежено експлуатацію енергоблоків №№ 3, 4, 5, 6 ЗАЕС через порушення вимог ядерної та радіаційної безпеки. Зокрема, йдеться про розташування рашистської військової техніки та зброї на території станції, пошкодження ліній зв’язку з енергетичною системою України, обстріли майданчика ЗАЕС. Крім того, через простій станції та зупинку всіх її енергоблоків відбувається постійна поступова деградація систем і обладнання.

Рішення про поновлення умов ліцензії прийматиметься регулятором після деокупації ЗАЕС, повернення станції під контроль законного оператора – Енергоатома, а також проведення інспекційних і відновлювальних робіт.

Раніше ми повідомляли:

Читайте також:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×