Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2482
2482

Каховське водосховище заростає вербами – еколог (відео)

Каховське водосховище заростає вербами

Обміліле Каховське водосховище заростає вербами. Після підриву росіянами Каховської ГЕС було декілька негативних сценаріїв щодо нього.

Про це «Укрінформ» розповів член правління Української природоохоронної групи, завідувач кафедри ботаніки Херсонського держуніверситету Іван Мойсієнко, передає Nikopolnews.

Коли окупанти підірвали Каховську ГЕС, то прогнозували що водосховище висохне. Розпочнуться пилові бурі. Очікували що від скидів  підприємств Кривого Рогу у повітрі будуть важкі метали.

Також прогнозували засолення грунтів і масове поширення інвазійних видів рослин. За словами еколога жоден з цих сценаріїв не здійснився.

Іван Мойсієнко відзначив, що підрив Каховської ГЕС стався тоді, коли дозріло насіння на деревах верби. Воно вузькою канвою оперізує майже все водосховище і засіває його.  Тим часом користувач «Тік-току» опублікував відео, на якому показав, як обміліле Каховське водосховище заростає вербами.

Каховське водосховище заростає вербами

@alexandrkorobeynikov♬ оригінальний звук – Alexandr Korobeyniko

За словами еколога, на місці де були водотоки і озера,  вже утворилися болота. З’явилися такі болотні рослини як: очерет, рогіз, бульбокомиш і не тільки. Зараз болотні угруповання практично повністю формуються місцевими видами рослин.  Також є чужорідні рослини. Зокрема, амброзія. Але їх не дуже багато.

 

Читайте також: Чому у Каховське водосховище повертається вода – пояснив еколог

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×