Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
19714
19714

Без Каховського водосховища: експерт пояснив, чого слід чекати аграріям

Каховського водосховища

Гідробіолог Юрій Квач пояснив, як зникнення Каховського водосховища вплине на аграрний сектор. Повідомляє Nikopolnews з посиланням на сайт «Телеграф».

Думка, що без Каховського водосховища після підриву ГЕС сільське господарство Криму, Херсонської та Запорізької областей помре, є неправильним. Для відновлення аграрного виробництва на цих територіях буде необхідно переходити до іншого типу господарства.

«Всі розташовані там населені пункти вже існували протягом 200-300 років, а деякі й 500-600. Люди там жили й не вмирали від голоду або без води. Просто вони вели інший тип господарства. Необхідно повертатися до традиційного господарства, яким споконвіку займалися кримські татари та місцеві українці, зокрема, до тваринництва та садівництва», – розповів гідробіолог Юрій Квач.

Без Каховського водосховища: експерт пояснив, чого слід чекати аграріям

Каховського водосховища

За його словами, до появи Каховського водосховища люди, які жили на тих територіях, не займалися вирощуванням пшениці в такій кількості й, тим більше рису, який в Україні зовсім невигідно та затратно вирощувати.

«Його (рис, — Ред.) дешевше купити в південно-східних країнах Азії, де він дає кілька врожаїв на рік, ніж вирощувати на дніпровській воді на півдні України та в районі Генічеська. Це за Радянського Союзу влаштовували “показові виступи”, мовляв, у нас теж вирощують рис. А те, що він дорожчий, нікого не турбувало», додав співрозмовник видання.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×