Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
893
893

Каховську ГЕС відбудують за шість років після деокупації – «Укргідроенерго»

Каховську ГЕС відбудують

Каховську ГЕС відбудують за шість років після деокупації. Про це в повідомив голова компанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота, передає Nikopolnews.

За його словами, головне завдання експериментального проєкту – забезпечити роботу станції ДніпроГЕС. На першому етапі також планують спроектувати тимчасові греблі водосховища. Після деокупації, це допоможе швидко розпочати будівництво тимчасової гідроспоруди для перегородження водосховища і за умов паводку допоможе наповнити його водою до необхідного рівня.

Каховську ГЕС відбудують за шість років після деокупації

Каховську ГЕС відбудують

«Якщо буде хороший паводок, ми можемо хоча би дійти до відмітки 12 з половиною, що необхідно для того, щоб забезпечити водою наші три області. Після цього ми повинні побудувати таку ж саму тимчасову гідроспоруду з нижньої сторони станції, щоб осушити станцію, осушити цей будівельний майданчик, запросити експертів, подивитися наслідки руйнування, зібрати всі докази підриву цієї станції. І потім, другий етап – це демонтаж цієї станції і проектування нової станції. На все це уряд виділив два роки», сказав Сирота.

За цей час планують розробити проєкт побудови нової станції. Вона, за словами Ігоря Сироти, буде потужнішою за стару. А її будівництво за умов деокупації займе шість років.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×