Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
451
451

Як підрив Каховської ГЕС вплинув на природу Дніпропетровської та Запорізької областей – Східний лісовий офіс

підрив Каховської ГЕС

Як підрив Каховської ГЕС вплинув на природу Дніпропетровської та Запорізької областей, розповіли у Східному лісовому офісі. Повідомляє Nikopolnews.

На державному підприємстві оприлюднили проміжні спостереження впливу теракту на ліси двох вищезгаданих областей.

«Наразі у Запоріжжі рівень води є нижчим від норми на понад 2,5 м. Через обміління в лісництвах філії «Запорізьке лісове господарство» немає забору води для поливу культур. Заходи з поливу проводяться шляхом підвозом води пожежною технікою», – розповідають на державному підприємстві.

Внаслідок чого, можуть загинути чагарники та рослини, які потребують багато вологи. В деяких місцях лісового фонду Запоріжжя ґрунт був насичений вологою. Після підриву Каховської ГЕС він висихає.

«І ті насадження, що звикли та адаптувалися до високої вологи можуть хворобливо перенести зміни, або зовсім загинути. Проте, візуальних наслідків в лісових масивах лісова охорона поки що не спостерігає», йдеться у звіті

підрив Каховської ГЕС

До того ж Головне управління ДСНС у Запорізькій області повідомляє, що внаслідок підриву Каховської ГЕС спливають вибухонебезпечні предмети. Через спад води вони опинилися на поверхні. Лише за останній місяць 28 разів сапери проводили роботи з розмінування на узбережжях водойм, під час яких вилучили та знищили 34 боєприпаси.

Також, через підрив Каховської ГЕС сильно обімлів Дніпро. Через, що зупинили свою роботу водоканали у Нікополі та Марганці. А колишнє дно річки вже заростає рослинами.

«На Нікопольщині візуальних наслідків в лісах теж поки що немає. Рівень ґрунтових вод не змінився. Як і в районі Марганцю. У свердловинах та криницях рівень вод не впав», говорять лісники.

Як підрив Каховської ГЕС вплине на тваринний світ

підрив Каховської ГЕС

За їх словами, підрив Каховської ГЕС вплине і на тваринний світ Запоріжжя та Дніпропетровщини.

«Кожен вид тварин має свою площу стації мешкання, тобто та територія, яка характерна для перебування тих чи інших видів. Каховське водосховище обімліло, перната дичина кудись мусить мігрувати. Й інші тварини будуть вимушені шукати свою іншу станцію мешкання», – розповідають лісники.

Вони нагадують, що наразі діє заборона на відвідування лісів та будь-який вид полювання.

«Будь-які наслідки від підриву греблі та обміління Дніпра будуть очевидними принаймні за рік. Пониження ґрунтових вод може призвести до всихання дерев, але на виявлення цієї та інших наслідків потрібен певний час. Лісівники постійно спостерігають за ситуацією та фіксуватимуть видимі зміни, щойно вони з’являться», – додали у Східному лісництві.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×