Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
6594
6594

В «Енергоатомі» оцінили можливість підриву охолоджувача на ЗАЕС

можливість підриву охолоджувача на ЗАЕС

В «Енергоатомі» оцінили можливість підриву охолоджувача на ЗАЕС. Деталі в інтерв’ю РБК-Україна розповів президент компанії Петро Котін, передає Nikopolnews.

Він повідомив, що інформація про замінування басейну-охолоджувача Запорізької АЕС з’явилась досить давно.

«Ми знаємо, що вони (російські окупанти – ред.) від початку розпочали мінування периметра станції та берегової частини, де вона приєднується до Каховського водосховища. І саме там розташована лінія басейну – вона повністю приєднується до водосховища. Я не можу сказати, що замінована саме гребля ставка-охолоджувача. Але те, що там (на станції – ред.) є мінування, ми підтверджуємо», сказав президент компанії.

В «Енергоатомі» оцінили можливість підриву охолоджувача на ЗАЕС

можливість підриву охолоджувача

Він пояснив, що російські військові провели мінування на суші й по периметру самого ставка. Однак пояснив, що наразі достеменно невідомо в яких саме місцях знаходяться міни.

«Поки що це неясно. Але мінування по всій смузі, що примикає до водосховища. Фактично за його периметром. Але підірвати так, щоб вода з басейну почала йти, практично неможливо. Навіть якщо верхівка греблі буде підірвана, потрібно рити канали, щоб вода сходила», сказав  Котін.

За його словами, здійснити підрив таким чином, щоб вода почала йти з басейну можливо, однак дуже складно.

Нагадаємо, 20 червня очільник розвідки Кирило Буданов повідомив, що росіяни замінували охолоджувач на Запорізькій АЕС.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу