Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
13297
13297

Що відбувається на Запорізькій АЕС після підриву росіянами Каховської ГЕС

Що відбувається на Запорізькій АЕС після підриву росіянами Каховської ГЕС

Що відбувається на Запорізькій АЕС після підриву росіянами Каховської ГЕС, пояснив Центр стратегічних комунікацій. Інформацію оприлюднив у своєму Телеграм-каналі Енергоатом, передає Nikopolnews.

15 червня тимчасово окуповану ЗАЕС інспектував гендиректор МАГАТЕ Гроссі. Він констатував, що рівень води залишається на достатньому рівні, щоб станція могла підтримувати безпеку «певний час».

Знищення росіянами греблі Каховської ГЕС створило загрозу безпеці функціонування ЗАЕС через зниження рівня води у ставку-охолоджувачі.

Що відбувається на Запорізькій АЕС після підриву росіянами Каховської ГЕС

Окупанти відверто шантажують створеними ж ними проблемами безпеки атомного об’єкту. Напередодні колаборант рогов заявляв про «підготовку провокацій київським режимом», російська пропаганда розганяє фейковий ролик із нібито «погрозами українських військових підірвати ЗАЕС».

Ризиками безпеці ЗАЕС окупанти будуть намагатися скористатися як «аргументом» для необхідності припинення наступальних дій України. У цьому контексті зрозумілий їхній «дозвіл» на приїзд директора МАГАТЕ Гроссі.

Усунення усіх загроз та ризиків, пов’язаних із ЗАЕС, буде можливим лише після вигнання російських окупантів з півдня України та створення умов для безперешкодного доступу до об’єкту українських та міжнародних фахівців.

Ще новини ЗАЕС: На ЗАЕС роблять усе, аби забезпечити максимальну кількість води для охолодження реакторів – МАГАТЕ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×