Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
590
590

На ЗАЕС нова загроза – спливає термін палива

На ЗАЕС нова загроза – спливає термін палива

На ЗАЕС нова загроза ядерній та радіаційній безпеці – спливає термін палива. Про це повідомляють в Енергоатомі, передає Nikopolnews.

За словами в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, найближчим часом спливає дозволений виробником шестирічний термін перебування ядерного палива в усіх шести реакторах тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Подальша експлуатація такого палива порушує умови технічних специфікацій, встановлених з урахуванням норм безпеки, та може призвести до руйнування цілісності паливних елементів і, як наслідок, до радіаційної аварії.

Намагання загарбників почергово переводити енергоблоки ЗАЕС зі стану «холодний зупин» у «гарячий» ще більше розхитують ситуацію, не кажучи вже про відверте порушення умов ліцензій Держатомрегулювання на експлуатацію цих ядерних установок, тобто водночас і вимог українського та міжнародного законодавства, – наголосив Петро Котін

Ще новини ЗАЕС: Недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС є спробою окупантів приховати справжню ситуацію на станції – Котін

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×