Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
296
296

Недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС є спробою окупантів приховати справжню ситуацію на станції – Котін

Недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС є спробою окупантів приховати справжню ситуацію на станції - Котін

Недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС є спробою російських окупантів приховати справжню ситуацію на станції. Про таке заявив президент Енергоатома Петро Котін, передає Nikopolnews.

За словами президента Енергоатома Петра Котіна, факт недопуску експертів моніторингової місії Агентства до реакторних залів, де розташовані активні зони реакторів і міститься відпрацьоване ядерне паливо, може бути спробою російських окупантів приховати справжню ситуацію на ЗАЕС.

Він наголошує на тому, що єдиним легітимним оператором найбільшого в Європі атомного об’єкта – Запорізької АЕС – є Енергоатом, тож лише повернення станції під повний контроль України може забезпечити її ядерну та радіаційну безпеку.

«Єдиний вихід – повна демілітаризація та деокупація ЗАЕС і прилеглих територій. Це ключова передумова для відновлення не лише ядерної безпеки, а й поваги до міжнародного права», – зазначив очільник НАЕК

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що, за інформацією Міжнародного агентства з атомної енергії, фахівці моніторингової місії не можуть отримати доступ до всіх зон майданчика, зокрема до реакторних залів блоків №№ 1, 2 і 6 (саме там розташовані активні зони реакторів та міститься  відпрацьоване ядерне паливо). Залишається обмеженим доступ і до деяких частин турбінних залів реакторних блоків №№ 3, 4 та 6, а також до дахів реакторних відділень.

Ще новини ЗАЕС: Система безпеки ЗАЕС деградує: у Держатомі назвали ризики

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×