Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2975
2975

Обміління Каховського водосховища: науковці прогнозують вітрові ерозії і міграцію важких металів з пилом

Обміління Каховського водосховища: науковці прогнозують вітрові ерозії і міграцію важких металів з пилом
Фото: Зеленодольська громада

Внаслідок обміління Каховського водосховища Україна може зіштовхнутися з такою проблемою, як вітрові ерозії, що можуть спричинити міграцію важких металів з пилом. Про це заявив заступник генерального директора Інституту охорони ґрунтів Роман Паламарчук під час круглого столу у Military Media Center, передає Nikopolnews.

Після того, як затоплені ґрунти перестануть зрошуватись, почнеться міграція солей до верхніх горизонтів, і в майбутньому це буде складати небезпеку для екології. Щодо території Каховського водосховища, яке незабаром буде, фактично, осушене, то внаслідок цього там буде вітрова ерозія, що спричинить міграцію важких металів з пилом, – поділився прогнозами Паламарчук

Однак, слід зазначити, що ці прогнози поки що не є точними, а масштаб катастрофи передбачити неможливо. Наприклад, з окупованого лівого берега Дніпра Херсонської області наразі інформації взагалі немає.

Детальніше про це у відео нижче:

ЗЕМЛЯ, СКАЛІЧЕНА ВІЙНОЮ: ЯК ВІДНОВЛЮВАТИ ГРУНТИ ПІСЛЯ БОЙОВИХ ДІЙ ТА КАТАСТРОФИ НА КАХОВСЬКІЙ ГЕСЗЕМЛЯ, СКАЛІЧЕНА ВІЙНОЮ: ЯК ВІДНОВЛЮВАТИ ГРУНТИ ПІСЛЯ БОЙОВИХ ДІЙ ТА КАТАСТРОФИ НА КАХОВСЬКІЙ ГЕС

Нагадаємо, станом на 13 червня рівень води у Каховському водосховищі впав нижче 9 метрів, але точну інформацію про це отримати вже не можна – проведення замірів рівнів води по посту Нікополь фахівцями Укргідрометцентру тимчасово припинені через замулення нижче встановлених датчиків.

Фахівці Укргідроенерго спільно з іншими організаціями продовжують шукати інші способи здійснення замірів.

Ще новини Нікополя і району: Який рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя станом на вечір 11 червня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×