Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
204
204

Росіяни готують провокацію на ЗАЕС під фальшивим прапором – Генштаб

Росіяни готують провокацію на ЗАЕС під фальшивим прапором - Генштаб

Росіяни готують провокацію на ЗАЕС під фальшивим прапором. Про це свідчать дані розвідки.

Таку заяву зробили у Генштабі ЗСУ 14 квітня, передає Nikopolnews.

За наявними даними розвідки, російські терористи готуються до проведення чергової провокації на Запорізькій атомній електростанції – ще однієї операції під фальшивим прапором.

Росія є єдиним терористом у світі, який тримає в заручниках атомну станцію та використовує її для шантажу України та усього світу. Ніхто інший, окрім російських терористів, не ставив світ так близько до межі свідомої радіаційної катастрофи, – наголошують у Генштабі

Тут нагадують, що лише за нещодавні тижні Росія вже кілька разів намагалась перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС. Це свідомі російські дії, які продовжують російську ж практику шантажу нашої держави та усієї міжнародної спільноти ризиком катастрофи на ЗАЕС.

Україна завжди відповідально ставилась і ставиться до безпеки ядерних обʼєктів. Лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції.

Допоки російські терористи знаходяться на ЗАЕС, тримають там свою бойову техніку та мають можливість проводити свої операції, безпека станції не може бути гарантована, – додають у Генштабі

Росіяни готують провокацію на ЗАЕС під фальшивим прапором - Генштаб

Окупанти готують провокацію під фальшивим прапором на ЗАЕС – Генштаб

Нагадаємо, раніше окупанти заявили, що перевели усі 6 блоків ЗАЕС у стан холодного зупину.

У Міненерго України прокоментували дану новину, зазначивши, що це дуже важливо для уникнення ядерної катастрофи.

Як зазначає міністерство, під час холодної зупинки, якщо відведення тепла переривається з будь-якої причини, існує додатковий запас реагування в кілька днів, перш ніж охолодження ядерного палива в реакторі може бути порушено.

Також у такому стані реактори АЕС потребують менше води для охолодження, ніж під час гарячої зупинки.

У Міненерго зазначає, що проблема з водою стала гострішою, коли окупанти зруйнували дамбу Каховської ГЕС влітку 2023 року.

“Холодна зупинка” ядерного реактора – це стан, коли реактор заглушений при низькому тиску і низькій температурі охолоджуючої води. У такому стані АЕС не генерує електроенергію.

Ще новини ЗАЕС: Вперше з 2022 року пошкоджено оболонку головного ядерного реактору ЗАЕС – МАГАТЕ про наслідки вибухів

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×