Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7893
7893

Немає сумніву, що на ЗАЕС закладена вибухівка – експертка з ядерної енергетики повідомила про небезпеку

на ЗАЕС

За даними Держінспекції ядерного регулювання України, окупанти на ЗАЕС заклали вибухівку.

Вибухівка на ЗАЕС

Вибухівку та військову техніку росіяни розмістили в приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 Запорізької АЕС.

Як передає Nikopolnews, про це 24 Каналу заявила незалежна експертка з ядерної енергетики Ольга Кошарна. Вона зауважила, що росіяни видали службову записку, у якій мовиться про готовність автобусів для “евакуації” персоналу атомної електростанції.

“Є відомості про те, що триває “евакуація” із сусідніх сіл навколо Енергодару. Тому важка ситуація в Енергодарі та на самій Запорізькій АЕС”, наголосила вона.

Кошарна зазначила, що територія навколо ЗАЕС замінована ще з березня 2022 року, коли росіяни окупували станцію.

“Вони почали мінувати територію навколо – берег водосховища Каховського і таке інше. І зараз немає сумнівів, що закладена вибухівка й на ключові системи ЗАЕС”, розповіла незалежна експертка з ядерної енергетики.

Чи може бути підтоплення станції

Тим часом рівень води Каховського водосховища піднявся на один метр і тепер становить 17 метрів. Через те є підтоплення берегової лінії. Однак, це не загрожує підтопленню атомної електростанції. Водночас представники росатому заявили, що нібито “це підтопить ЗАЕС і є загрозою безпеці”.

“Насправді ні. Адже після аварії на Фукусімі, українські фахівці зробили оцінку підтоплення ЗАЕС у разі пошкодження всіх дамб вище за течією Дніпра. За їхніми розрахунками, підтоплення не загрожувало б ЗАЕС”, розповіла Ольга Кошарна.

Вона переконана, що це нагнітання та шантаж не лише України, але і її міжнародних партнерів.

Чи закладена вибухівка на ЗАЕС – Ольга Кошарна. Відео

Раніше повідомлялось, що на Запоріжжі окупанти оголосили термінову евакуацію населення, зокрема дітей. Такі повідомлення надходять з Енергодара, Токмака, Полог, Молочанська та інших населиних пунктів області.

Ще новини України: Відома акторка розповіла, як в окупованому Енергодарі живуть її рідні (відео)

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×