Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1911
1911

Як проходить евакуація і що відбувається в Енергодарі, розповів мер Орлов

Як проходить евакуація і що відбувається в Енергодарі, розповів мер Орлов

Як проходить евакуація і що відбувається в Енергодарі, розповів законний мер окупованого міста Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

За словами Орлова, своїм нещодавнім оголошенням про евакуацію населення рашисти спровокували в місті якщо не паніку, то близькі до неї настрої. Особливо у людей, які отримали російські паспорти.

Перша хвиля евакуації почалась 6 травня зранку, але назвати  її масовою зараз не можна. Частину людей, бажаючих виїхати, завантажили в автобуси. Частина виїхала на власному автотранспорті. Відповідно пальне на заправках скінчилось ще вчора.

Банкомати не працюють або працюють з великими обмеженнями, і зняти гроші фактично немає де. Інтернет частково зник. А от ціни на продукти та медикаменти, навпаки, помітно підскочили.

І це все відбувається під девізом «паники нет» і «власть в городе продолжает работать», – каже Орлов

Щодо «роботи» як такої.

Першими закрили паспортні столи та низку управлінь так званої «адміністрації». Вивезли документи та обладнання. В тому числі прихопили обладнання, яке належало нашому ЦНАП і було захоплено рашистами.

Вчора вночі і зранку почали виносити медичне устаткування з лікарні, яке спочатку відсортували, а потім завантажили по машинам.

Водночас надійшла інформація про зупинення  роботи низки відділень в стаціонарі, які припинили надання медичної допомоги. На фоні цього пацієнтам стаціонарів пропонують евакуюватися.

В першу хвилю також потрапили категорії цивільного населення, які були анонсовані самими окупантами. Але погоджуються виїхати не усі.

На даний час інформації про те, що евакуація відбувається примусово, немає, – повідомляє Дмитро Орлов

Ще новини Енергодара: “Зворотній відлік до звільнення Енергодара почався” – мер розповів, що відбувається у місті

Читайте також: «Евакуація» із Запорізької області: експерт назвав дві причини (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×