Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
959
959

Повідомлення про нового «начальника» і переведення ще одного блоку у стан «гарячий зупин» – що відбувається на ЗАЕС

Повідомлення про нового «начальника» і переведення ще одного блоку у стан «гарячий зупин» - що відбувається на ЗАЕС

Що відбувається на ЗАЕС станом на 16 жовтня, Nikopolnews розповідає, посилаючись на низку джерел.

Так, зокрема, у місцевих Телеграм-каналах Енергодара з’явилася інформація, ніби генерал-лейтенант Будишкін – новий начальник ЗАЕС. Про це пише РІА-Мелітополь.

Вказується, що це, ймовірно, той самий генерал, який потрапив під обстріл під час місії ОБСЄ на Донбасі. Позивний ‘урал’ (згідно з коментарями).

Будишкін Альберт. Що про нього відомо?

Будишкін Альберт

  • Будишкін Альберт Алійович
  • 12.1963
  • пасп 808787798
  • інн 272211423055
  • +79269509914
  • Адреса: ХАБАРОВСЬК СЕРИШЕВА 13, Москва ВЕРНАДСЬКОГО пр-кт д.25 кв.94 (найбільш ймовірний), Хабаровськ, р-он Кіровський район, вул. Волочаївська вулиця, буд. 188, кв.

Що відбувається на ЗАЕС: Переведення ще одного блоку у стан «гарячий зупин»

Про переведення ще одного блоку станції у стан «гарячий зупин» повідомляє МАГАТЕ.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) переводить другий реактор на гарячу зупинку для забезпечення гарячою водою та централізованим опаленням.

ЗАЕС, найбільший подібний об’єкт у Європі, припинив виробництво електроенергії для мережі у вересні минулого року. Починаючи з квітня п’ять реакторів залишаються в режимі холодної зупинки і лише один, наразі це блок 4, знаходяться у стані «гарячий зупин»,  щоб виробляти пару для переробки рідких радіоактивних відходів і нагрівати воду для Енергодара, де проживає більшість персоналу станції. Напередодні наступаючого зимового сезону минулого тижня розпочато переведення енергоблоку № 5 на гарячу зупинку після проведення техобслуговування та випробувань на цьому блоці.

Експертам МАГАТЕ повідомили, що рішення про те, як довго блок 5 залишатиметься на гарячому відключенні, буде прийнято після стабілізації систем теплопостачання Енергодара після початку опалювального сезону, який стартує найближчими днями. Там також повідомили, що переведення додаткових блоків на гарячу зупинку не планується.

МАГАТЕ закликало ЗАЕС знайти альтернативне зовнішнє джерело виробництва пари, щоб задовольнити свої потреби та дозволити підтримувати всі реактори в стані холодної зупинки, частково через те, що руйнування Каховської дамби чотири місяці тому обмежило запаси охолоджувальної води.

Експерти МАГАТЕ на місці раніше повідомляли, що ЗАЕС ініціювала процес закупівлі зовнішнього парогенератора, направивши технічні вимоги можливим постачальникам. Однак встановлення цього обладнання не очікується раніше першої половини 2024 року, можливо, після закінчення опалювального сезону.

Як повідомлялося раніше, Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯР) у червні видала розпорядження щодо обмеження роботи всіх шести енергоблоків ЗАЕС у режимі холодної зупинки.

Ще новини ЗАЕС: Окупанти вивели 4-й блок ЗАЕС у стан «гарячий зупин» – раніше була низка аварійних ситуацій

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×