Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
123789
123789

«Ви ж самі називали його смердючою калюжею!» – письменник із Запоріжжя закликав не впадати в крайнощі щодо Каховського водосховища

«Ви ж самі називали його смердючою калюжею!» - письменник із Запоріжжя закликав не впадати в крайнощі щодо Каховського водосховища

Письменник із Запоріжжя Костянтин Сушко, який «собаку з’їв» на темі Каховського водосховища, бо написав про нього безліч робіт, закликав усіх до раціональності в цей нелегкий для регіону і всієї України час.

Прозаїк, публіцист і журналіст, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, лауреат премії імені І. Франка і в минулому директор заповідника «Хортиця» звернувся до співгромадян у Фейсбуці.

Він закликав включити холодну голову і не дати себе обдурити та відмити мільйони з державного бюджету на реалізації непотрібних проектів.

Ми вирішили оприлюднити точку зору Костянтина Сушка на нашому сайті, хоч вона, можливо, йтиме врозріз з переконаннями багатьох.

Публікуємо допис шановного колеги «без купюр»

Письменник із Запоріжжя закликав не впадати в крайнощі щодо Каховського водосховища

ЗНОВ – ПОЛІТИКА? БОЖЕ, ТА СКІЛЬКИ Ж УЖЕ МОЖНА!!!

“Шириться плач периметром Каховського «моря»: самодіяльні оператори-режисери фіксують процес відступу води й волають: «Боже, яка краса гине! Що ж це воно буде!!»

Питання: де ви бачите красу, шановні? Ви ж лишень учора ремствували, що мешкаєте на березі «гігантської калюжі» (і це, на жаль, так!), котра, коли цвіте, немилосердно смердить, і воду з неї, без ретельного очищення, пити НЕ МОЖНА!

Що ж трапилось із вашою свідомістю?

Особисто я зрозуміти вас можу. Вам, хто виріс на березі цієї гігантської калюжі (а вам нині – від 65 років і нижче), важко змиритися, що усталений, звичний краєвид зникає. Тільки ви теж уявіть, як, нестямно радісно, було тим, хто бачив (а я бачив…), як зникає під водою усталений краєвид у вигляді мальовничих плавень, багатих деревиною, сіном, медом, дичинию і т.д. …

Безумовно: підрив рашистами Каховської ГЕС – це нечуваний світовий злочин, а для нас така ж екологічна катастрофа. Але трагічний факт відбувся, і зараз не стогнати треба, а розумно виходити зі становища. Без популістських крайнощів.

Будьмо зваженими. Рухаймо своїми мізками, щоб знов не опинитися в полоні пройдисвітів, спершу  від політики, а далі –  науки. Не даваймо своїм плачем «державникам» із Банкової абсолютно безвідповідально ляпати, що вони «усе відновлять»? Бо в них для цього уже й мільярд є…

Що відновлять? Оту калюжу? Коли?

А-а-а, після нашої перемоги… Зрозуміло. Але навіть тоді слід подбати  В ПЕРШУ ЧЕРГУ  про тих, хто опинився під затопленням. Відновити їхні житла, звести до мінімуму небезпеку спалахів епідемій, відновити водопостачання. Як і негайно відновити водопостачання для тих, хто мешкає вище ГЕС. Насамперед, для мешканців Нікополя, Марганця, сотень і сотень сіл.

До речі, ПРО ВІДНОВЛЕННЯ ВОДОПОСТАЧАННЯ УСІХ, ХТО ВИЩЕ ГЕС, ДБАТИ СЛІД УЖЕ СЬОГОДНІ, а не забивати людям мізки популістськими – БЕЗВІДПОВІДАЛЬНО ПОЛІТИЧНИМИ обіцянками, «усе відновити».

Не кваптеся з «усім». Спершу, за всіма правилами, підготуйте ретельне техніко-економічне обґрунтування.

Знаєте, що це таке, панове чиновники?

Мовчання…”

Від редакції: допис Костянтина Сушка було оприлюднено 4 дні тому. Слід зазначити, що станом на сьогодні певні роботи з відновлення водопостачання для мешканців Криворіжжя і Нікопольщини вже почалися.

Раніше ми повідомляли:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×