Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
386
386

Радбез ООН заслухає доповідь гендиректора МАГАТЕ щодо ситуації на ЗАЕС

Радбез ООН заслухає доповідь гендиректора МАГАТЕ щодо ситуації на ЗАЕС

Радбез ООН заслухає доповідь гендиректора МАГАТЕ щодо ситуації на ЗАЕС. Про це повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Засідання відбудеться сьогодні, 25 січня 2024 року, в закритому режимі.

Раніше представники Міжнародного агентства з атомної енергії заявили, що російські військові вчергове замінували тимчасово окуповану ЗАЕС по периметру. Також нелегітимна окупаційна влада не збирається розробляти й реалізувати комплексний план технічного обслуговування у поточному  році.

В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін наголошує, що ситуація на Запорізькій АЕС залишатиметься небезпечною весь час, допоки там перебуватимуть росіяни. Адже від початку окупації станція пережила вже вісім блекаутів. Тож лише повернення атомного об’єкта під контроль її законного оператора – Енергоатома – може забезпечити відновлення ядерної та радіаційної безпеки ЗАЕС .

В Енергоатомі нагадують, що збитки лише через зруйновані та пошкоджені окупантами майно й інфраструктуру на момент захоплення ЗАЕС попередньо становлять щонайменше 30 млрд грн. Остаточна цифра стане відомою після звільнення об’єкта і реальної оцінки заподіяної шкоди.

Ще новини ЗАЕС: Опечатано: окупанти на ЗАЕС знову не пустили МАГАТЕ до реакторної зали

Читайте також новини України: Україна цього року почне будівництво 4-х реакторів, щоб компенсувати електроенергію ЗАЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×