Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4174
4174

Атмосфера «совка» і зростаюче відчуття приреченості: ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 18 вересня

Атмосфера «совка» і зростаюче відчуття приреченості: ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 18 вересня

Яка ситуація в Енергодарі, на прилеглих територіях, а також на ЗАЕС станом на 18 вересня, інформує Телеграм-канал соратника начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка Непосредственно Gachi, передає Nikopolnews.

Що відбувається на ЗАЕС

Атмосфера «совка» і зростаюче відчуття приреченості: ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 18 вересня

Як вже не раз повідомлялося раніше, на станції жорсткий недобір персоналу. Деякі «співробітники» залишаються на другі/треті зміни, тому що замінити їх нікому. Персонал набирають за оголошеннями –  йдуть усі підряд. І охоронці місцевих магазинів, і прибиральники шкіл, і вчителі.

Найсмішніше, що туди йдуть ті, хто пролетіли з виборами (недодепутати) і члени виборчих комісії. Станція під «надійним захистом» (ні), – пише Непосредственно Gachi

Він додає, що встановлено пропускний пункт на станцію. Замінили кабінки для персоналу, а також замінили перепустки Енергоатому на Росатом.

Частина працівників пішли на Н1 через це, – повідомляє автор

Ситуація в Енергодарі

Стабільна атмосфера «совка». По місту з недавніх пір розсікають бойові машини на кшталт Тигра (загалом 6 одиниць катається по місту).

Одну з них наші хлопці знищили в день знищення паспортного столу. Паспортний стіл наразі досі не працює, полагодили і натягнули наново сітку, але все одно не працює, частину документів та обладнання вивозили, що на сьогоднішній день – немає інформації, – йдеться у повідомленні

Присутність напруги і приреченості в Енергодарі зростає. На жаль, люди, які проживають на окупованій території, втомлюються від того, що відбувається. Живуть у страху, особливо атомники. Військова техніка розсікає по місту як у себе вдома, крім Тигрів стоять і тентовані Урали/Камази. З’явився новий зашморг для мирного українського населення Енергодара – пости окупантів дпс/гібдд/даі, які щодня виходять на «зміну» і ганяють народ, висмоктуючи з людей гроші на хабарі (офіційного місця, де оплачують штрафи, немає, крім одного єдиного російського банку).

Що відбувається на прилеглих територіях

Атмосфера «совка» і зростаюче відчуття приреченості: ситуація в Енергодарі і на ЗАЕС станом на 18 вересня

Ситуація аналогічна тій, що присутня в Енергодарі. Постійні побудинкові перевірки (не всіх). Пости російських «даішників» за містом і в населених пунктах на прилеглій території Енергодара. Окупанти вимагають, щоб були російські номери і паспорти.

Ламають сім-карти українських операторів, просять видалити Телеграм на українському номері і створити новий на ворожому. Якщо встановлені додатки українських банків, починають ставити зайві запитання «звідки, куди і чому».

За наявною інформацією, якщо їдеш автобусом або маршруткою за місто, при перевірці документів можуть порвати український паспорт, висадити і змусити йти пішки в той бік, куди вам потрібно було, – пише Непосредственно Gachi

Він додає:

Дорогі Енергодарці, Водянці, Кам’янці, Благовіщенці, Іванівці. Звертаюся до української сторони на окупованій території. Тримайтеся, будь ласка, ми з вами! Вся Україна з вами! Весь світ із вами! Ми не забуваємо про вас ні на мить, ті, хто залишаються в окупації зі своїх причин і не піддаються тиску русні – ви герої! Наші хлопці йдуть, не так швидко як хотілося б вам, але йдуть. Прогризають і забирають наші території крок за кроком. Безсумнівно берег Енергодара буде українським, був, є і буде!

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×