Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
995
995

Чи готують росіяни теракт на ЗАЕС – коментар Запорізької ОВА

Чи готують росіяни теракт на ЗАЕС – коментар Запорізької ОВА

Чи готують росіяни теракт на ЗАЕС? Відповідь на це питання надав очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко в ході брифінгу 27 жовтня, передає Nikopolnews.

Цю тему було піднято у зв’язку з тим, що останнім часом про нібито підготовку теракту на ЗАЕС знову почали активно говорити у мережі.

За словами Малашка, станом на сьогодні у ЗОВА немає інформації про якісь дії росіян, які б свідчили про підготовку теракту.

Ми не бачимо підготовки до такого вчинення. Але розуміємо, що у разі переведення реакторів станції з гарячого зупину в активну фазу, це можна використати для здійснення теракту, — сказав він

Малашко нагадав, що зараз два блоки ЗАЕС знаходяться у стані «гарячий зупин», а чотири – в холодному зупині.

Також він нагадав, що на станції постійно перебувають представники МАГАТЕ, які мають контролювати ситуацію.  Однак росіяни надають експертам інформацію вибірково – лише ту, яка вигідна їм.

Отже, сказати, що росіяни щось там готують, ми не можемо. Але розуміємо, що окрім використання реакторів як інструменту для здійснення теракту, підвіз на станцію озброєння та вибухівки теж може призвести до тяжких наслідків, — сказав Малашко

Чи готують росіяни теракт на ЗАЕС: відповідь начальника ЗОВА – відео

Чи готують росіяни теракт на ЗАЕС – коментар Запорізької ОВА
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×