Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3207
3207

В Енергоатомі розповіли, наскільки обміліло Каховське водосховище і чим це загрожує ЗАЕС

В Енергоатомі розповіли, наскільки обміліло Каховське водосховище і чим це загрожує ЗАЕС
Фото Nikopolnews

В Енергоатомі розповіли, наскільки обміліло Каховське водосховище і чим це загрожує ЗАЕС, передає Nikopolnews.

Зниження рівня води в Каховському водосховищі, спричинене діями окупантів, є новою загрозою для Запорізької АЕС, – заявив директор Енергоатому Петро Котін

Неконтрольоване внаслідок ворожих дій скидання води на тимчасово окупованій Каховській ГЕС призводить до стрімкого зниження води в Каховському водосховищі та загрожує безпечній роботі й на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС.

«Зараз рівень води у водосховищі становить 13,8 метра при нормальному значенні в 16 метрів, необхідному для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки», – заявив очільник Енергоатома Петро Котін

Він додав, що впродовж попередніх днів рівень падав іще більше – до 13,7 і навіть 13,6 м. Котін наголосив наголосив: таке зниження рівня води в Каховському водосховищі є новою загрозою від окупантів для ЗАЕС.

Президент Енергоатома пояснив, що наразі ставок-охолоджувач достатньо наповнений та поки що води для потреб ЗАЕС вистачає, проте в разі погіршення ситуації й подальшого зниження рівня води це стане великою проблемою для станції. І застеріг: «Рівень 12,8 м буде аварійним, а 12 м – критичним».

«Сподіваюсь, що присутня там місія МАГАТЕ контролює ситуацію і не допустить критичного стану», – сказав Петро Котін

В Енергоатомі розповіли, наскільки обміліло Каховське водосховище

Раніше ми повідомляли:

Читайте також:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×