Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
238
238

Окупанти використовують ЗАЕС у якості військово-логістичної бази – ГУР

Окупанти використовують ЗАЕС у якості військово-логістичної бази – ГУР

Окупанти використовують ЗАЕС у якості військово-логістичної бази і продовжують її мілітаризацію. Про це повідомляє 24 травня Головне управління розвідки МОУ, передає Nikopolnews.

Попри численні заклики з боку МАГАТЕ та світових лідерів окупанти не зменшують свою присутність на Запорізькій атомній електростанції. Наразі територію енергоблоків №1, 2, 4 фактично використовують в якості логістичної та військової бази.

На цих майданчиках на постійній основі перебуває особовий склад рашистів, бронетехніка та вантажівки. Кількість транспорту та військовослужбовців постійно змінюється. Біля кожного енергоблока протягом одного дня може перебувати від 5 до 20 одиниць техніки. Ротація відбувається приховано під час комендантської години (з 23.00 до 5.00). Всі вантажівки щільно затентовані. Є інформація, що в них можуть знаходитися боєприпаси та вибухівка.

Окупанти використовують ЗАЕС у якості військово-логістичної бази – ГУР

Співробітників чергових змін, які мають проводити огляд енергоблоків щонайменше 1-2 рази на тиждень, не допускають на контрольовану територію. Тих, хто намагався провести контрольні обходи, піддавали побиттям та катуванням. Декілька з них перебувають в госпіталі у важкому стані.

У розвідці нагадують, що дії окупантів вже призвели до низки аварійних ситуацій під час яких ЗАЕС відключалась від енергоживлення.

Ще новини ЗАЕС: Чому на ЗАЕС побільшало російських військових – думка директора «Енергоатому»

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×