Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
16554
16554

Перед виходом з Енергодара окупанти намагаються «заплямувати злочинами» мешканців – мер

Перед виходом з Енергодара окупанти намагаються «заплямувати злочинами» мешканців – мер

Перед виходом з Енергодара окупанти намагаються «заплямувати» злочинами мешканців, а саме нав’язати їм “співпрацю” з рф. Про таке сказав міський голова Енергодара Дмитро Орлов в інтерв’ю 24 каналу, передає Nikopolnews, посилаючись на РІА-Мелітополь.

Дмитро Орлов нагадав, що з березня 2022 року, коли російські війська захопили місто Енергодар., місцеве населення постійно перебуває під фізичним та психологічним тиском. А зараз ситуація стала буквально критичною.

Орлов розповів, що за останні півтора місяці тиск на мирне населення міста Енергодар посилився. Окупанти змушують людей паспортизуватися, а працівників Запорізької атомної електростанції змушують підписувати контракти із фейковою компанією від “Росатому”.

Важко навіть виїхати за територію міста, бо на блокпостах запитують російські паспорти чи інші документи. Не можна потрапити до лікарні, тому що люди навіть із критичними захворюваннями у критичному стані приїжджають до лікарні та їх не пускають, якщо у них немає будь-яких документів окупаційної влади, – повідомив міський голова

Перед виходом з Енергодара окупанти намагаються «заплямувати злочинами» мешканців – мер

О острахом очікують контрнаступ ЗСУ

Орлов зазначив, що на тимчасово окупованій території Енергодару залишилося близько 15 тисяч місцевого населення із 53 тисяч.

Є певні ознаки, що видають страх росіян перед українським контрнаступом. Нещодавно було заміновано лише периметр атомної електростанції та узбережжя Каховського водосховища, а зараз терористи вже готують фортифікаційні споруди по периметру міста та перед атомною станцією, можливо використовувати її як фортецю.

Мінують також лісосмуги навколишніми населеними пунктами поблизу Енергодару, тобто це свідчить про те, що вони бояться контрнаступу, – додав Дмитро Орлов

Перед виходом з Енергодара окупанти намагаються «заплямувати злочинами» мешканців

Паспортизацію він, зокрема, пов’язує з тим, що росіяни перед втечею з міста намагаються якнайбільше місцевих людей, які проукраїнськи налаштовані “забруднити у всіх злочинах”, аби ставлення до Збройних Сил України та повернення законної української влади до міста було не таким. очікуваним, як зараз. Так росіяни хочуть спровокувати наявність правопорушень з боку українського населення, зокрема щодо співпраці з окупаційною владою.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Мешканців Енергодара просять бути максимально обережними – окупанти мінують все навколо себе

А також: “Перед виходом з Мелітополя вийдуть з Енергодара” – з’явилися нові деталі планів “евакуації” росіян

Крім того: «Енергодарці вже на межі зриву» – міський голова розповів, що відбувається у місті

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×