Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4463
4463

«Заходили в Енергодар не раз і не два»: українські спецпризначенці розповіли про успішні операції рік тому

«Заходили в Енергодар не раз і не два»: українські спецпризначенці розповіли про успішні операції рік тому

Українські спецпризначенці розповіли про успішні операції на лівому березі Дніпра в окупованій Запорізькій області рік тому. Вони стверджують, що неодноразово заходили в Енергодар і вперше діляться подробицями. Про це йдеться у сюжеті журналіста Андрія Цаплієнка, передає Nikopolnews.

Майже рік тому бійці спецпідрозділу «ДОЗОР» (Десятого окремого загону оперативного реагування) Державної прикордонної служби України (ДПСУ) десантувалися в районі окупованого Енергодара Запорізької області. Таких десантів було декілька.

Ми там були неодноразово, не один і не два рази. І те, що ми там робили — це було, як родео: коли ми заходили до них (окупантів) у тил, то просто знищували їх. За один рейд у них по втратах було 190 осіб», — розповідає боєць спецпідрозділу «ДОЗОР»

Нагадаємо, росіяни тоді заявляли, що Україна хоче відбити Запорізьку АЕС. Але вони, як завжди брехали. Проте українські бійці стверджують, що такої задачі перед «ДОЗОРом» не стояло.

Ми вже підходили, вони запустили освітлювальні ракети й відразу, через пару хвилин, по нам почала працювати ворожа артилерія, — розповідає боєць ДПСУ

Український десант, за версією російських пропагандистських ЗМІ, нібито було повністю знищено. Але насправді українські десантники живі й здорові та продовжують наводити жах на окупантів.

Ми виконуємо роль як десанту, так і катерів підтримки. Поки наші хлопці ходили по їхніх тилах, ми окупантів з берега намагались відволікти, щоби на них менше звертали уваги, — зазначив боєць спецпідрозділу «ДОЗОР»

А от про задачу, яка насправді стояла перед ними, спецпризначенці поки що мовчать. Ймовірно, все це стане відомо вже після Перемоги або після звільнення Енергодара.

«Заходили в Енергодар не раз і не два», – кажуть українські спецпризначенці: відео

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×