Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
579
579

Окупанти знову заявляють, що зупинили блоки ЗАЕС

Окупанти знову заявляють, що зупинили блоки ЗАЕС

Окупанти знову заявляють, що зупинили блоки ЗАЕС. Раніше вони заявляли про таке в суботу 6 травня, передає Nikopolnews.

Загарбники заявляють, що призупинили роботу реакторів на ЗАЕС, пояснюючи це намаганням уникнути «провокацій з боку ЗСУ». Про це пише запорізьке видання Забор.

Псевдогубернатор тимчасово захопленої частини Запорізької області Є.Балицький заявив, що місцева окупаційна адміністрація призупинила роботу реакторів Запорізької АЕС. Це нібито зробили для уникнення провокацій з боку ЗСУ, пишуть пропагандистські ЗМІ. За словами Балицького, українські військові нібито почали скидати воду з гребель, через що в Каховському водосховищі рівень води піднявся аж до 17,08 метра.

Мы понимаем, что это манипуляция. Атомные реакторы прекращены. Пятый реактор находится в горячем резерве”, – сказав колаборант, пояснивши рішення про призупинення роботи “непередбачуваністю дій української сторони”

Нагадаємо, у МАГАТЕ раніше заявили, що ситуація на окупованій Запорізькій АЕС ускладнюється та стає усе менш передбачуваною.

“Загальна ситуація в районі Запорізької АЕС стає все більш непередбачуваною та потенційно небезпечною. Я дуже стурбований реальними загрозами ядерної безпеки та умовами, з якими стикається станція. Ми мусимо діяти зараз, щоб запобігти загрозі жахливої ядерної аварії та пов’язаних з нею наслідків для населення та навколишнього середовища. Цей великий ядерний об’єкт має бути захищеним”, – заявив директор МАГАТЕ Гроссі

Також нагадаємо, що, коментуючи попередні заяви окупантів про зупинку блоків ЗАЕС, в Енергодарі спростували це і запевнили, що ситуація на ЗАЕС залишається такою ж як і була. Тобто станція працює, забезпечуючи власні потреби. При цьому живиться від української мережі.

Ще новини ЗАЕС: «Встановили бойові позиції на дахах реакторів» – навіщо росіяни будують укріплення на ЗАЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×