Купити квартиру в Дніпрі

949
949

Що треба робити з освяченою вербою, – розповіли в ПЦУ Нікополя та району

освяченою вербою

Благочинний церков ПЦУ Нікополя та району ігумен Меркурій Скороход розповів, що треба робити з освяченою вербою. Повідомляє Nikopolnews.

9 квітня Православна церква України відзначає Вербну неділю.

«До будь-якого свята ми готуємося заздалегідь  – одягаємося, прибираємо житло, запрошуємо друзів. І водночас в центрі уваги стоїть якась подія. Завтра в центрі уваги буде – Вхід Господній в Єрусалим. Тобто Христос, Який скоро спасе людство від гріха, прокляття і смерті. Другорядним в цей день є освячення верби. І ось в поєднанні головного і другорядного свято стає єдиним. Тоді дійсно можна сказати, що ми святкуємо, а не хизуємось гілками верби. Тобто, ми йдемо до храму за Христом, а не лише вербою», розповів ігумен Меркурій Скороход.

освяченою вербою

Що робити з освяченою вербою?

Верба не має якогось сакрального сенсу, тим більше чудотворних властивостей. Після освячення її зберігають вдома за іконою. Коли засохла, варто спалити, або принести до храму на спалення. Але не викидати. Цього буде цілком достатньо.

Чи додасть здоров’я людини, якщо побити освяченою вербою?

Вся Біблія – це боротьба з язичництвом, і так протягом історії всього людства. Ця традиція є далекою від Православ’я і благочестя.

Ще новини Нікополя: На війні загинув фундатор нікопольського храму ПЦУ ім. Петра Калнишевського Сергій Ляхович

Читайте також: Великдень 2023: коли пекти паски і фарбувати яйця

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×