Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
509
509

«Зараз не на часі»: що думають нікопольці про реконструкцію меморіалу «Вічна слава»

що думають нікопольці

Журналісти сайту «Суспільне» з’ясували, що думають нікопольці про реконструкцію меморіалу «Вічна слава». Повідомляє Nikopolnews.

У місті планують реконструювати меморіал «Вічна слава» за майже 95 тисяч гривень. Відповідний тендер розмістили на сайті Прозоро. Як повідомив міський голова Нікополя Олександр Саюк, планують заміняти таблички загиблих та демонтувати комуністичну символіку.

«Зараз не на часі, потрібно ЗСУ, хлопців підтримувати як тільки можливо. А це зайві, виходить, гроші. Потім ми зберемо, якщо треба, ми громадою зберемо гроші і тоді хай хоч зносять», – сказав місцевий житель Віктор.

7ce60920dd12cc9b

«Це потрібно буде зробити, але не у наш час. Кошти потрібно в інше русло кудись», – вважає містянин Андрій.

Що думають нікопольці про реконструкцію меморіалу «Вічна слава»

«Мабуть, повинні перейменовувати на українську мову. Ми ж в Україні живемо?», – поділилася думкою місцева жителька Марина.

Меморіал відкрили 9 травня 1975 року, розповів заступник директора Нікопольського краєзнавчого музею Мирослав Жуковський. За його словами, там захоронені 641 військовий СРСР та 18 комуністичних діячів.

5cf0e54a394bd938

«Додали ще іменні плити героїв радянського союзу Перевознікова Андрія і Євгенія Корсунського, які загинули у боях за Нікополь і були поховані у братських могилах», – сказав Мирослав Жуковський.

Реконструкцію проведуть у рамках декомунізації, розповів міський голова Нікополя Олександр Саюк. Він зазначив: за законом місцева влада повинна це зробити до січня 2024 року.

«Місцеве самоврядування, я вже казав не один раз, ми не пишемо закони, ми їх виконуємо. Це не каже що будуть використані 100 тисяч. Роботи закриваються актами виконаних робіт і дуже часто ця цифра менше», –пояснив міський голова.

За словами Олександра Саюка, ремонтні роботи планують завершити до 30 листопада.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×