Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3223
3223

Басейн не на балансі Нікополя, а меморіал «Вічна Слава» має бути приведений до норм закону – Саюк

Басейн не на балансі Нікополя, а меморіал «Вічна Слава» має бути приведений до норм закону – Саюк

Басейн не є на балансі Нікополя, а меморіал «Вічна Слава» має бути приведений до норм закону –міський голова Олександр Саюк в ході пресконференції 17 листопада прокоментував скандальні питання, які широко обговорювалися нікопольцями останнім часом, передає Nikopolnews.

Басейн не є на балансі Нікополя

izobrazhenie viber 2022 01 23 15 41 57 659.jpg

У якості передісторії, нагадаємо, що нещодавно у ЗМІ сплила інформація про те, що на добудову басейну у Нікополі і на реставрацію басейну у Марганці кошти виділялися вже під час повномасштабної війни. А згодом стало відомо, що поліція навіть проводить досудове розслідування щодо даного факту. Такі новини обурили мешканців прибережних міст Нікопольщини, які постійно перебувають під обстрілами.

Коментуючи інформацію щодо басейну у Нікополі, Олександр Саюк сказав, що не знає, чому вона сплила саме зараз. Але, у будь якому разі, за його словами, місто не має жодного стосунку до коштів, які виділялися на будівництво басейну, адже об’єкт навіть поки що не знаходиться на балансі Нікополя.

Він є на балансі Управління капітального будівництва Дніпропетровської області. Так, процедура передачі йде, але Нікополь не отримував жодних коштів на добудову цього басейну, тому питання, які виникають у бік міста, не мають під собою основи. Це потрібно запитувати у підрядника і балансоутримувача, – сказав Олександр Саюк

Меморіал «Вічна Слава» у Нікополі – які роботи там проводитимуться

pobeda18

Ще одне питання, підняте у місті після публікації нашим виданням матеріалу про відповідний тендер на Прозорро – це питання щодо робіт на меморіалі «Вічна Слава» на вулиці Херсонській у Нікополі.

Раніше ми вже публікували роз’яснення влади. Сьогодні ж Олександр Саюк фактично повторив те, що вже було озвучено його пресслужбою вчора.

Мова не йде про ремонтні роботи з метою реконструкції. А йдеться про приведення стану меморіалу “Вічна Слава” у відповідність закону.

Дійсно, проведено тендер на 100 000 гривень на поточні роботи, що будуть направлені на виконання закону про декомунізацію, який ми повинні виконати до січня 2024 року.  Місцеве самоврядування, я вже казав не раз, ми не пишемо закони – ми їх виконуємо. Якщо є закон, і у нас стислі терміни, – ми повинні це зробити. Будуть проведені роботи на гранітних дошках – будуть змінені написи, десь будуть замінені таблички. Все, що стосується закону про декомунізацію, буде прибрано, – пояснив Саюк мету робіт

Також він зазначив, що оплата з підрядником здійснюватися за фактом виконаних робіт. І якщо їх собівартість виявиться нижчою ніж 100 тисяч, то з бюджету витратять менше заявленої у тендері суми.

Детальніше – у відео нижче.

Басейн не на балансі Нікополя, а меморіал «Вічна Слава» має бути приведений до норм закону – СаюкБасейн не на балансі Нікополя, а меморіал «Вічна Слава» має бути приведений до норм закону – Саюк

Ще новини Нікополя: Нікополь у 2023 році збільшив допомогу ЗСУ: що передавали і скільки витратили (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×