Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1958
1958

Окупанти щодня обстрілюють Нікополь: чи встигають відновлювати пошкоджені домівки

Окупанти щодня обстрілюють Нікополь

Окупанти щодня обстрілюють Нікополь. Чи встигають відновлювати пошкоджені домівки, розповіли у програмі «Подробиці». Повідомляє Nikopolnews.

Пані Віра показує металевий уламок російського снаряда, який окупанти запустили у житловий район Нікополя. Жінка розповідає: гатили посеред білого дня. Боєприпас впав у кількох метрах від багатоповерхівки. У будинку повилітали всі шибки. Вікна вже частково закрили листами OSB, а посічений дах закрили лише тимчасово.

«Криша вся у нас пошкоджена. Якось її полатали. І далі будемо звертатися у міську раду, яка нам якось допоможе. Ми самі не зможемо. – А наскільки багато у вас таких уламків? – Багато. Я тільки що кидала такий здоровий уламок», говорить Віра Аршулик, жителька Нікополя.

Важка артилерія, гранатомети й “Гради” – з такого озброєння російська армія щодня обстрілює Нікополь. Останнім часом часто стали скидати вибухові пристрої з дронів.

«Сильна вибухова хвиля – скло летіло, все трусилося. Особливо страшно не було, бо навіть не встигли злякатися», каже Андрій Лемеха житель Нікополя.

Андрій розповідає: дивом лишився живим. Чоловік працює автомеханіком. Обстріл застав його на робочому місці. Каже: снаряд з “Граду” поцілив у дах колишньої автошколи – злетів шифер, дерев’яні балки, не вціліло і жодного вікна.

«Якби 50 метрів сюди ближче до нас, то тут було б все дуже сумно. Багато людей було, купа автівок стояло. Водії автобусів, буквально за 15 хвилин до вибуху роз’їхались, а так їх тут було чоловік 20», додав Андрій Лемеха

Окупанти щодня обстрілюють Нікополь: відео

Окупанти щодня обстрілюють Нікополь: чи встигають відновлювати пошкоджені домівки

І чоловік зізнається: за більше як рік життя під суцільним російським вогнем вже навіть збайдужіли до тривог, які лунають у Нікополі майже безупинно.А до звуків вибухів – звикли.

«Ми вже просто звикли до цього. Ми йдемо на роботу. Нам тільки дружини телефонують, якщо щось десь стріляє. Зателефонував додому, все нормально. Нам зателефонували, все нормально», додав чоловік

За час великої війни російські снаряди понівечили у Нікополі майже чотири з половиною тисячі об’єктів інфраструктури. На сьогодні майже 70 відсотків наслідків у житловому секторі ліквідовано.

«Наші комунальні служби дуже швидко з цим відпрацьовують. Там, де розбиті дахи, будинки у нас на сьогодні є черга десь 3-4 дні. А так досить швидко це все ліквідовується», розповів Іван Базилюк. секретар Нікопольської міської ради.

Поранено 166 людей. Лише за останній тиждень з мінно-вибуховими травмами до лікарні потрапило троє, один з них досі у важкому стані.

«Дві особи ще в лікарні, один вже на амбулаторному лікуванні, один у важкому стані, але вже стабілізувався його стан здоров’я. Він йде на одужання. Дякувати Богові», додав Іван Базилюк

У Нікополі залишається до 50 тисяч жителів. Їхати з міста, кажуть, не будуть. Бо вважають своїм обов’язком – тримати свій фронт економічний, соціальний, медичний.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×